Högre musikalartistutbildning

Information

Utbildningens namn

Högre Musikalartistutbildning

Nivå

Avancerad

Studietider

26 augusti 2024 - 13 juni 2025

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Avgift

29 800 kr/termin

Sista ansökningsdag

1 maj 2024

Högre Musikalartistutbildning är till för dig som redan har en utbildning som musikalartist/artist på eftergymnasial nivå och som vill vidareutveckla och bibehålla din teknik i sång, dans och teater. Utbildningen förfinar främst dina egenskaper inom teater och sång, så har du gått en mer dansbaserad utbildning är detta en god komplettering, där du i slutet ger du dig ut på en praktikperiod.

Vår undervisning

På Kulturama värnar vi om att lusten till lärande ska stå i centrum. Vi tror att trygghet, tillit och förtroende gör våra studerande till starka individer och artister. Vi tror att vi, med vårt arbetssätt är unika vad gäller vårt sätt att förmedla denna trygghet och grogrund.

Vårt unika lärarteam består av erfarna, välutbildade och skickliga pedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, musiker, koreografer och skådespelare. Du kommer att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som musikalartist, både individuellt och i ensemble.

Produktioner

Under utbildningens praktikperiod får du göra en ensembleroll i en produktion på en professionell teater.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största är har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra elever

Kulturama Musikalartistutbildning utvecklar distinkta och dynamiska artister med en utpräglad kompetens inom musikteater. Våra studerande går vidare till ett brett arbetsfält både nationellt och internationellt.

Kulturama Musikalartistutbildning har en lång tradition av studerande som efter avslutade studier hos oss gått vidare till HSM (Musikalhögskolan Artisten) i Göteborg och skolor utomlands, såsom Mountview Academy of London, AMDA New York/Los Angeles, New York Film Academy och Royal Academy of London m.fl

Våra samarbeten

Vi har alltid ett samarbete med teatrar runt om i landet. Tidigare har vi exempelvis förmedlat praktikplatser vid Länsteatern på Gotland.

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan och antagningsprov

Audition

  • Dansprov: Jazzdans och improvisation

Du filmar in ditt dansprov och laddar upp det på YouTube eller Vimeo. Sammanlagt max 3 minuter. Bifoga länken till dansprovet i din ansökan.
OBS! Om du söker direkt från Kulturamas Musikalartistutbildning behöver du inte lämna in något dansprov.

Du blir sedan kallad till sång- och teaterprov samt intervju på plats i Kulturamahuset.

  • Sångprov: Förbered 3 valfria sånger. Juryn kommer att välja vilken av dessa de vill höra.
  • Teaterprov: Förbered en valfri monolog på ca 3-4 min.

Förkunskaper

Diplom eller intyg från tidigare musikalutbildning på eftergymnasial nivå eller/och arbetserfarenhet inom artistbranschen krävs.

Studiemedel

Kontakta oss för information om studiemedel.

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning. Tollare folkhögskola ligger naturskönt med utsikt över Skurusundet i Nacka, ca 15 minuter med buss från Hammarby Sjöstad.

Boendet är i internatform och det finns olika slags rum att hyra. Alla rum delar kök och vissa rum delar badrum.

Tollare folkhögskola drivs i samarbete med IOGT-NTO och har krav på total drogfrihet. Mer information finns att tillgå om du blir antagen till någon av våra utbildningar.

Läs mer om Tollare folkhögskola

Kontaktpersoner

Helene Franzén
T.f. rektor
010-157 62 38
helene.franzen@kulturama.se

Tobias Anderson
Administratör
010-157 64 45
tobias.anderson@kulturama.se

Läs mer om musikalartistutbildningen

Visa föregående artikel
Kvinna sjunger
Musikal

"Efter Kulturama vill jag ut i branschen"

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att studera på Kulturama konstnärliga utbildningar? Jessica Levin är en av de som studerar på Kulturamas utbildning ...

Utbildning
12 april 2024
Läs vidare om ""Efter Kulturama vill jag ut i branschen""
Visa nästa artikel