Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Dansutbildningar

Utvecklas som dansare med stöd av fantastiskt lärarteam!

Här får du under ett år utvecklas maximalt tillsammans med några av Sveriges mest erfarna danspedagoger. På Kulturamas dansutbildningar får du gedigen träning i olika danstekniker som balett, jazz, modern dans och hip-hop.

Våra pedagoger är yrkesverksamma dansare och koreografer

Vårt unika lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är yrkesverksamma som dansare och koreografer vid sidan av sin undervisning. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Professionella föreställningar och samarbetsprojekt

En viktig del i vår dansutbildning är att du får arbeta med och möta publiken i professionella föreställningar. Vårt starka produktionsteam med professionella ljussättare och ljudtekniker tillsammans med Kulturamahusets egna scener gör att våra offentliga föreställningar blir något utöver det vanliga. Vi får också regelbundet förfrågningar från externa samarbetspartners om projekt som du kommer att få medverka i.

Du kommer också få möjlighet till eget koreograferande och på så sätt få arbeta med ditt personliga uttryck.

Väl förberedd för högre studier inom dans

Efter avslutad utbildning kommer du att vara väl förberedd att söka dig vidare till högre utbildningar som DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademin.

Välkommen till ett oförglömligt år på Kulturama!

Våra dansutbildningar

Intervjuer

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Jennie kom in på en av världens bästa dansskolor"
Utbildning - Dans

Jennie kom in på en av världens bästa dansskolor

Först gjorde hon det som alla andra ville. Det funkade inte. Sedan gick hon sin egen väg. Idag går Jennie Thomassson på en av världens bästa dansskolor. – ”Tack vare Kulturama går jag nu mitt andra år på Iwanson International i München.”

Läs vidare om "Frida Lindström"
Utbildning - Dans

På Kulturama hittade Frida sig själv som dansare

Frida Lindström berättar om hur året på Kulturamas dansutbildning bland annat gav henne fysiska och psykiska förutsättningar att söka sig vidare till en yrkesdansarutbildning.

Läs vidare om "Madeleine Svaneberg Li"
Utbildning - Dans

Dans har alltid varit en stor del av Madeleines liv

"Det absolut bästa med Kulturama är att konstant få andas konstnärlig luft! Folk dansar och sjunger i korridorerna. Det är helt enkelt en fantastisk stämning som jag inte tror finns någon annanstans i Sverige"

Läs vidare om "Lovisa Lundgren"
Utbildning - Dans

Lovisa kombinerar ingenjörsstudierna med dansutbildning

Hon pluggade till ingenjör i Kanada men ville följa passionen för dans vilket tog henne till Kulturama Dansutbildningar. I framtiden vill hon kombinera de båda där dansen får vara hennes största konstnärliga uttryck. Läs mer.

Läs vidare om "Lucy Wildheart"
Utbildning - Dans

Lucy Wildheart om att kombinera dans och boxning

"Dansen har en stor plats i mitt hjärta och jag har stora drömmar om att i framtiden jobba koreografiskt, i Batsheva Dance Company-style eller med dem."

Visa nästa artikel