Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Dansutbildningar

Ansökan till hösten 2019 öppnar den 15 november!

Ett fantastiskt lärarteam som stöder dig

Utvecklas maximalt under ett år tillsammans med några av Sveriges mest erfarna danspedagoger! På Kulturamas dansutbildningar får du en gedigen träning i olika danstekniker som balett, jazz, modern dans och hip-hop.

Vi har ett fantastiskt lärarteam som består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är yrkesverksamma som dansare och koreografer vid sidan av sin undervisning. De kommer att utmana dig utifrån dina personliga förutsättningar och se till så att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Att få arbeta med föreställningar och möta publik är en viktig del i vår dansutbildning. Vi har ett starkt produktionsteam på Kulturama med professionella ljussättare och ljudtekniker, vilket gör att alla våra offentliga föreställningar blir något utöver det vanliga.

Vi får regelbundet förfrågningar om projekt från externa samarbetspartners som du kommer att få medverka i. Efter avslutad utbildning kommer du att vara väl förberedd att söka dig vidare till högre utbildningar som DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademin.

Du kommer också få möjlighet till eget koreograferande och på så sätt få arbeta med ditt personliga uttryck.

Välkommen till ett oförglömligt år på Kulturama!

Våra dansutbildningar

Intervjuer

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Frida Lindström”
intervju dans

På Kulturama hittade Frida sig själv som dansare

Frida Lindström berättar om hur året på Kulturamas dansutbildning bland annat gav henne fysiska och psykiska förutsättningar att söka sig vidare till en yrkesdansarutbildning.

Läs vidare om “Madeleine Svaneberg Li”
Intervju dans

Dans har alltid varit en stor del av Madeleines liv

"Det absolut bästa med Kulturama är att konstant få andas konstnärlig luft! Folk dansar och sjunger i korridorerna. Det är helt enkelt en fantastisk stämning som jag inte tror finns någon annanstans i Sverige"

Läs vidare om “Lovisa Lundgren”
Intervju dans

Lovisa kombinerar ingenjörsstudierna med dansutbildning

Hon pluggade till ingenjör i Kanada men ville följa passionen för dans vilket tog henne till Kulturama Dansutbildningar. I framtiden vill hon kombinera de båda där dansen får vara hennes största konstnärliga uttryck. Läs mer.

Läs vidare om “Lucy Wildheart”
INTERVJU DANS

Lucy Wildheart om att kombinera dans och boxning

"Dansen har en stor plats i mitt hjärta och jag har stora drömmar om att i framtiden jobba koreografiskt, i Batsheva Dance Company-style eller med dem."

Visa nästa artikel