Dans

"Satsa på det som gör dig glad och får dig att må bra"

Jenny Engström är tidigare studerande på utbildningen musikal på Kulturama eftergymnasiala utbildningar. Här berättar hon om sin tid på Kulturama och vägen till att bli dansansvarig i Lidingö stad.

Vad minns du från Kulturama?

Jag har väldigt många fina minnen från tiden på Kulturama! Framförallt så minns jag alla lärares otroliga engagemang och stöttning, den härliga sammanhållningen i klassen och alla föreställningar som vi gjorde. Speciellt vår slutproduktion sista året, som var så utvecklande och rolig att få arbeta med!

Vad lärde du dig som du har med dig idag? 

Att våga tro på sig själv var något vi arbetade mycket med och det försöker jag ha med mig i allt jag gör. Något annat som jag bär med mig är viljan att fortsätta satsa på det som gör en glad och som får en att må bra, även om det kan kännas svårt ibland. 

Vad gör du idag?

Efter Kulturama utbildade jag mig till ämneslärare i dans vid Dans och Cirkushögskolan (SKH) i Stockholm. Idag är jag anställd som dansansvarig i Lidingö stad. Där undervisar jag i dans, arbetar som koreograf för våra produktioner och driver olika kulturprojekt för ungdomar i kommunen.