Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikalartistutbildningar

Välkommen med din ansökan! Ett fåtal platser kvar!

Vill du satsa på en karriär som musikalartist?

Kulturamas Musikalartistutbildning är en unik heltidsutbildning som riktar sig till dig som vill satsa på en karriär som musikalartist och artist! Utbildningen är CSN-berättigad och står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Utbildningen ger gedigna och omfattande kunskaper inom de tre konstnärliga ämnena sång, dans och teater på en nivå som gör dig väl förberedd inför en framtid inom artistbranschen eller vidare studier på exempelvis Musikalartistutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, Mountview i London eller American Musical & Dramatic Academy i New York.

Under utbildningen görs redovisningar, konserter och större produktioner där våra studerande ges tillfälle att på ett djupgående sätt träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att nå en professionell nivå. Den slutliga musikalproduktionen är professionell och unik i sitt slag tack vare vårt samarbete med musiker från musikhögskolan i Piteå, inhyrda professionella musiker samt våra scentekniska möjligheter. Kulturama gör sammanlagt närmare 300 produktioner på våra fem olika scener och på externa scener varje läsår. Huset sjuder av en kreativitet som vi garanterar inte finns att uppleva på någon annan skola i Norden.

På Kulturama värnar vi om att lusten till lärande ska stå i centrum. Vi tror att trygghet, tillit och förtroende gör våra studerande till starka individer och artister. Vi tror att vi, med vårt arbetssätt är unika vad gäller vårt sätt att förmedla denna trygghet och grogrund.

Våra musikalartistutbildningar

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om ""Dom finns alltid där för en.""
Utbildning - Musikal

"Dom finns alltid där för en."

Erik Gummeson studerar på Kulturamas musikalartistutbildning. I denna video delar han med sig av sina personliga känslor och tankar kring sin utbildning och Kulturama.

Läs vidare om "Den långa flykten"
Utbildning - Musikal

Den långa flykten

Musikalen "Den långa flykten" är baserad på en äventyrsroman av Richard Adams. Det är en berättelse om en flock vildkaniner som tvingas söka efter ett nytt hem på grund av människornas framfart. Musikalen sattes upp av våra musikalstuderade och regisserades av Johan Schildt – som även har översatt musiken till svenska.

Läs vidare om "Emese är en av Sveriges allra bästa"
Utbildning - Musikal

Emese är en av Sveriges allra bästa

Emese Bengtsberg går sista året på Kulturamas musikalutbildning. Hon tävlar i tiodans, både nationellt och internationellt, och är en av Sveriges allra bästa. Hon kom till Sverige för tre år sedan och har sedan dess gjort succé i SM, blivit en grym sångerska och lärt sig svenska.

Läs vidare om ""Angrip varje ny uppgift med lusten som bränsle!""
Utbildning - Musikalartist

"Angrip varje ny uppgift med lusten som bränsle!"

Frida Linnell har hållit på med sång och teater sedan barnsben och började sin professionella träning inom scenkonst efter gymnasiet. I dag går hon sitt andra år på musikalkandidaten på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg (också känt som Artisten) där hon kom in efter sina två år på Kulturamas förberedande musikalartistutbildning.

Läs vidare om "Rasmus Mononen"
Utbildning - Musikalartist

Musikalutbildningen satte Rasmus på prov!

Rasmus Mononen gick Kulturamas musikalartistutbildning 2007-2009. Idag arbetar han som musikalartist och har medverkat i musikaler som The Phantom Of The Opera, Billy Elliot, West Side Story och Doktor Zjivago. Om somrarna återvänder han dock till skånska Beddinge, där han sedan 2015 driver Lilla Beddinge Teater tillsammans med sin sambo och syster.

Läs vidare om "Philip Jalmelid"
Utbildning - Musikalartist

Intervju med musikalartisten Philip Jalmelid

Philip Jalmelid gick Kulturamas musikalutbildning 2004-2006 och är idag en av landets främsta musikalartister. Han har bland annat fått fantastiska lovord för sin insats som Javert i Les Misérables på Wermland Opera (2016-2017) och har även medverkat i musikaler som Chess, Doktor Zjivago, Sunset Boulevard, Hair och Jesus Christ Superstar. I vår är han aktuell på Oscarsteatern, där han gör huvudrollen i musikalen Såsom i himmelen, baserad på filmen med samma namn!

Läs vidare om "Julia Lindhe"
Utbildning - Musikalartist

Min stora dröm var att få jobba som artist

Julia Lindhe har gått både Kulturama Gymnasium och Kulturamas Musikalartistutbildning. Bara två veckor efter att hon tog examen 2015 stod hon med jobberbjudande i Tyskland och ett skivkontrakt med tyska SONY Music Entertainment i handen.

Visa nästa artikel