Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikalartistutbildningar

Vill du satsa på en karriär som musikalartist?

Kulturamas Musikalartistutbildning är en unik heltidsutbildning som riktar sig till dig som vill satsa på en karriär som musikalartist och artist! Utbildningen är CSN-berättigad.

Utbildningen ger gedigna kunskaper inom de tre konstnärliga ämnena sång, dans och teater på en nivå som gör dig väl förberedd att ge dig ut i artistbranschen eller söka dig vidare till exempelvis Musikalartistutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Under utbildningen görs flera redovisningar/konserter samt två större produktioner där tillfälle ges att träna och utveckla de verktyg som krävs för att nå en professionell nivå. Tack vare vårt samarbete med musiker från musikhögskolan i Piteå, inhyrda professionella musiker samt våra scentekniska möjligheter på våra olika scener så är den slutliga musikalproduktionen professionell och unik i sitt slag. Kulturama gör drygt 300 produktioner på våra fem olika scener varje läsår och huset sjuder av en kreativitet som vi garanterar inte finns att uppleva på någon annan skola i Norden.

På Kulturama värnar vi om att lusten till lärande ska stå i centrum. Vi tror att trygghet, tillit och förtroende gör våra studerande till starka individer och artister. Vi tror att vi, med vårt arbetssätt är unika vad gäller vårt sätt att förmedla denna trygghet och grogrund.

Våra musikalartistutbildningar

I fokus

Läs vidare om “Rasmus Mononen”
intervju musikal

Musikalutbildningen satte Rasmus på prov!

Rasmus Mononen gick Kulturamas musikalartistutbildning 2007-2009. Idag arbetar han som musikalartist och har medverkat i musikaler som The Phantom Of The Opera, Billy Elliot, West Side Story och Doktor Zjivago. Om somrarna återvänder han dock till skånska Beddinge, där han sedan 2015 driver Lilla Beddinge Teater tillsammans med sin sambo och syster.

Läs vidare om “Philip Jalmelid”
Intervju musikal

Intervju med musikalartisten Philip Jalmelid

Philip Jalmelid gick Kulturamas musikalutbildning 2004-2006 och är idag en av landets främsta musikalartister. Han har bland annat fått fantastiska lovord för sin insats som Javert i Les Misérables på Wermland Opera (2016-2017) och har även medverkat i musikaler som Chess, Doktor Zjivago, Sunset Boulevard, Hair och Jesus Christ Superstar. I vår är han aktuell på Oscarsteatern, där han gör huvudrollen i musikalen Såsom i himmelen, baserad på filmen med samma namn!

Läs vidare om “Julia Lindhe”
Intervju Musikal

Min stora dröm var att få jobba som artist

Julia Lindhe har gått både Kulturama Gymnasium och Kulturamas Musikalartistutbildning. Bara två veckor efter att hon tog examen 2015 stod hon med jobberbjudande i Tyskland och ett skivkontrakt med tyska SONY Music Entertainment i handen.