Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikalartistutbildningar

Vi har nu öppnat för en andra antagningsomgång. Sista ansökningsdag är 16 maj.

Vill du satsa på en karriär som musikalartist?

Kulturamas Musikalartistutbildning är en unik heltidsutbildning som riktar sig till dig som vill satsa på en karriär som musikalartist och artist! Utbildningen är CSN-berättigad och står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Utbildningen ger gedigna och omfattande kunskaper inom de tre konstnärliga ämnena sång, dans och teater på en nivå som gör dig väl förberedd inför en framtid inom artistbranschen eller vidare studier på exempelvis Musikalartistutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, Mountview i London eller American Musical & Dramatic Academy i New York.

Under utbildningen görs redovisningar, konserter och större produktioner där våra studerande ges tillfälle att på ett djupgående sätt träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att nå en professionell nivå. Den slutliga musikalproduktionen är professionell och unik i sitt slag tack vare vårt samarbete med musiker från musikhögskolan i Piteå, inhyrda professionella musiker samt våra scentekniska möjligheter. Kulturama gör sammanlagt närmare 300 produktioner på våra fem olika scener och på externa scener varje läsår. Huset sjuder av en kreativitet som vi garanterar inte finns att uppleva på någon annan skola i Norden.

På Kulturama värnar vi om att lusten till lärande ska stå i centrum. Vi tror att trygghet, tillit och förtroende gör våra studerande till starka individer och artister. Vi tror att vi, med vårt arbetssätt är unika vad gäller vårt sätt att förmedla denna trygghet och grogrund.

Våra musikalartistutbildningar

I fokus

slickSlider.prev
Läs vidare om "Film: Utbildningarna Musikalartist, Skådespelare, Dansare"
Utbildningar

Film: Utbildningarna Musikalartist, Skådespelare, Dansare

Drömmer du om en framtid som musikalartist, dansare eller skådespelare? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst. Vi erbjuder utbildningar på deltid och heltid.

Läs vidare om "Studerande gör praktik på Länsteatern på Gotland"
Utbildning - Musikal

Studerande gör praktik på Länsteatern på Gotland

”En spricka i spegeln” heter en ny föreställning som har premiär den 26 februari på Länsteatern på Gotland. I ensemblen ingår fyra studerande från Kulturamas Högre Musikalartistutbildning. Salongen har byggts om och anpassats så att den enbart rymmer åtta personer, allt för att coronasäkra föreställningarna.

Läs vidare om "Lärarna finns alltid där för oss"
Utbildning - Musikal

Lärarna finns alltid där för oss

Erik Gummeson studerar på Kulturamas musikalartistutbildning. I denna video delar han med sig av sina personliga känslor och tankar kring sin utbildning och Kulturama.

slickSlider.next