Musikal

"Efter Kulturama vill jag ut i branschen"

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att studera på Kulturama konstnärliga utbildningar? Jessica Levin är en av de som studerar på Kulturamas utbildning Musikal. Här berättar hon om utbildningen och sina framtidsplaner.

Hur är upplägget på utbildningen eller hur ser en normal vecka ut?

En vanlig vecka i skolan inleds med dans varje morgon, antingen balett eller jazz. En dag i veckan har vi sångteknik och interpretation. Sångtekniken är som det låter mer inriktat på teknik medan interpretation handlar om hur man interpreterar/tolkar en låt.

Vi har även haft musikteori, fysisk teater samt scenframställning tillsammans med de som studerar opera under höstterminen. Mellan lektionerna finns det även tid till att boka en sal och öva själv! 

Vilka är dina planer efter utbildningen?

Efter mina tre år på Kulturama vill jag ut i branschen och samla på mig massa erfarenhet! Söka allt som går att söka helt enkelt. Just nu är jag mer inriktad på show och ska jobba som showartist i sommar. 

Vad tar du med dig från utbildningen i framtiden, tror du?

Det främsta jag tar med mig är att det lönar sig att vara snäll mot sina medmänniskor, för precis som Fredrik Kempe sa under Studio talks så kan det vara dina framtida kollegor!

Jag tar också med mig att det är ingen som kommer göra jobbet åt mig utan om jag vill nånting så är det jag som kan förändra min egna framtid.

Kulturama, lärarna och mina klasskamrater kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Det har varit en plats där jag har utvecklats otroligt mycket, vad gäller både min prestation men också hur jag är som människa!