Dansstuderande i danssal

Dansutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Dansare - deltid

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

29 augusti 2022 - 2 juni 2023

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

22 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

Ansökan till läsåret 2022/2023 öppnar 15 november.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Studieort

Visby

Kulturamas deltidsutbildning i dans riktar sig till dig som älskar att uttrycka dig genom dans och drömmer om en framtid som dansare. Vi hjälper dig att fördjupa dina kunskaper genom grundläggande och gedigen dansträning inom modern dans, jazz eller hip-hop. Som deltidsstuderande väljer du att fördjupa dig i kurser så att det motsvarar hälften av heltidsutbildningen. Efter avslutad utbildning kommer du att ha en unik bredd och fördjupning som förbereder dig för vidare studier.

Utbildningens innehåll

Utbildningsplan Dansare deltid 2021-22

Vår undervisning

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger och många är själva yrkesverksamma som dansare och koreografer vid sidan av sin undervisning. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och hjälpa dig att utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Utöver den ledarledda undervisningen kommer du att få utvecklande arbetsuppgifter som du och dina klasskamrater arbetar med under handledning. Självstudier är också en viktig del i utbildningen och ger dig möjlighet till eget skapande, reflektion och träning.

Sceniska produktioner

En del i vår dansutbildning är att du får arbeta med sceniska produktioner. I samarbete med bland annat Länsteatern på Gotland kommer du att möta publik med professionellt förutsättningar vad gäller både ljus och ljud. Vår ambition är även att föra dansen vidare utanför Visbys murar i form av både sceniska- och interaktiva projekt.

Framtiden för våra studerande

Utbildningen är en grund inför en kommande karriär som dansare. Den ger dig också förutsättningar till dig som har ambitionen att söka dig vidare till högre utbildningar som SKH (fd Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademin.

Samarbeten

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med branschen och de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Ansökan till läsåret 2022/2023 öppnar 15 november.

Audition
Digital audition och intervju på distans. Din audition ska bestå av två dansstilar som du väljer att visa upp dig i. Vi ser gärna att du väljer bland följande genrer:

  • modernt
  • hip hop
  • jazz

Du kan också visa ett eget val av dans. Varje stil presenteras för sig. Det behöver inte vara originalkoreografier som du skapat själv. Du kan framföra stycken, eller fraser/stegkombinationer som någon annan skapat.

Du spelar in en egen film på din dans. Det går bra att söka med en längre film med dina danser och en presentation tillsammans alternativt tre separata filmer. Sammantaget ska filmmaterialet helst inte vara längre än tre minuter.

Filmen ska du sedan ladda upp till ditt konto på exempelvis YouTube eller Vimeo. Ett sådant konto är gratis att registrera.

Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alternativt ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom avdelning A3, där studiemedelskvoten är på gymnasial nivå och där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer om studiemedel på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura. Läs mer om finansiering

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Ylva Nordin
Rektor Kulturama utbildningar
010-157 63 69
ylva.nordin@kulturama.se

Helene Franzén
Utbildningskoordinator
010-157 62 38
helene.franzen@kulturama.se

Tobias Anderson
Administratör
010-157 64 45
tobias.anderson@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera