Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Dansutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Dansare - deltid

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

24 augusti 2020 - 11 juni 2021

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

22 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

24 april 2020

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Kulturamas deltidsutbildning i dans riktar sig till dig som älskar att uttrycka dig genom dans och drömmer om en framtid som dansare. Vi hjälper dig att fördjupa dina kunskaper genom grundläggande och gedigen dansträning inom balett, jazz, modern dans eller hip-hop. Som deltidsstuderande väljer du att fördjupa dig i två av de fyra dansämnena. Vi går igenom allt från teknikträning till rytmik och tolkning. Efter avslutad utbildning kommer du att ha en unik bredd och fördjupning som förbereder dig för vidare studier.

Utbildningens innehåll

Utbildningsplan Dansare deltid 2019

Vår undervisning

Utöver den ledarledda undervisningen kommer du att få utvecklande arbetsuppgifter som du och dina klasskamrater arbetar med under handledning. Självstudier är också en viktig del i utbildningen och ger dig en möjlighet att reflektera, öva samt förbereda/efterarbeta dagens undervisning.

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är yrkesverksamma som dansare och koreografer vid sidan av sin undervisning. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Sceniska produktioner

En viktig del i vår dansutbildning är att du får arbeta med och möta publiken i professionella föreställningar. Vårt produktionsteam med professionella ljussättare och ljudtekniker tillsammans med Kulturamahusets egna scener gör att våra offentliga föreställningar blir något utöver det vanliga. Vi får också regelbundet förfrågningar från externa samarbetspartners om projekt som du kommer att få medverka i.

Du kommer också få möjlighet till eget koreograferande och på så sätt få arbeta med ditt personliga uttryck.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Våra dansutbildningar har bl.a. sex stora danssalar och en mindre danssal till sitt förfogande. Alla utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.


Framtiden för våra studerande

Efter avslutad utbildning kommer du att vara väl förberedd att söka dig vidare till högre utbildningar som DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademin.

Samarbeten

På Kulturama finns det en unik möjlighet till gränsöverskridande samarbeten eftersom skolan även bedriver utbildning för musiker, sångare, musikproducenter, singer/songwriters, filmare och fotografer. Att arbeta tillsammans i olika projekt är att bygga nätverk för framtiden.

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Den 15 november 2019 öppnas nästa års ansökningar. Anmäl dig senast 24 april 2020.

Audition
Digital audition.

Digital audition

Så här gör du en digital audition:

Presentera dig kort med en film med namn och vilka stilar du visar.

Stil

Välj två dansstilar att visa upp dig i. Vi ser gärna att du väljer bland följande danstekniker:

  • balett
  • jazz
  • modernt
  • hip-hop

Du kan också visa ett eget val av dans. Varje stil presenteras för sig. Det behöver inte vara originalkoreografier som du skapat själv. Du kan framföra stycken, eller fraser/stegkombinationer som någon annan skapat.

Att tänka på!

Tänk gärna på att använda rummet på flera sätt som exempelvis rörelser på plats och förflyttningar samt rörelser på olika nivåer. Arbeta med skiftande dynamiker och energier. Vi vill se så mycket av dig och din dans som möjligt. Välj kläder/kostym som gör att filmen visar det du framför samt att det filmas på ett avstånd som visar både helhet och detaljer.

Leverans av material

  1. Dansen på filmen skall vara minst 1 min och 30 sek och max 2 min. Hela filmens längd bör inte överstiga 3 minuter.
  2. Ladda upp filmen till ditt (gratis) konto på tex YouTube, eller motsvarande. (Filmen kan
    t ex laddas upp direkt från telefonen
  3. Välj "Olistat" för att inte sprida filmen.
  4. Kopiera länken och klistra in i din ansökan till Kulturama. OBS Skicka inte filen, den får förmodligen inte plats i vårt ansökningssystem.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Om du går en 1-årig heltidsutbildning kan du som mest få 60 544 kr/år läsåret 2020/21.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Ylva Nordin
Rektor Kulturama utbildningar
010-157 63 69
ylva.nordin@kulturama.se

Britt-Inger Sundbring
Administratör
010-157 64 45
brittinger.sundbring@kulturama.se

Tobias Anderson
Administratör
010-157 64 45
tobias.anderson@kulturama.se

Helene Franzén
Utbildningsplanerare
010-157 62 38
helene.franzen@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera
Läs vidare om "Sång"

Sång

Kulturamas sångutbildningar utvecklar dig som sångare / artist och förbereder dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Sång