Skådespelare
Skådespelare

Skådespelarutbildningar

Sök nu till ett fåtal lediga platser, däribland Dansare och Musikalartist!

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Då behöver du lära dig att förstå och kunna gestalta varför en människa tänker, känner och agerar som den gör. Din röst och kropp är dina verktyg, men skådespelaryrket kräver också att du kan kommunicera och samarbeta. Inte bara med dina medspelare, utan också med regissörer och alla som arbetar bakom scen.

Kulturamas teaterutbildning bedrivs på heltid under två år och är studiemedelsberättigad. Förutom skådespelarträning kommer du att få en gedigen utbildning inom ämnen som röst, improvisation och rörelseträning.

Våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater men även fysisk teater, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Under dina två år hos oss kommer du att bli väl förberedd för att söka dig vidare till någon av landets teaterhögskolor eller själv driva en fri teatergrupp och egna projekt efter utbildningen.

Läs även vår folder om Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar.

Våra skådespelarutbildningar

Aktuellt

Visa föregående artikel
Teater

Bilder från Hamlets minnesspillror

Kulturamas studerande på utbildningen Skådespelare år 2 uppträdde på på Teater Tribunalen med ”Hamlets minnesspillror". Se bilder och filmen på föreställningen.

Utbildning3 juni 2021
Läs vidare om "Bilder från Hamlets minnesspillror"
Visa nästa artikel