Skådespelarutbildning

Det finns fortfarande platser kvar. Välkommen med din ansökan!

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Då behöver du lära dig att förstå och kunna gestalta varför en människa tänker, känner och agerar som den gör. Din röst och kropp är dina verktyg, men skådespelaryrket kräver också att du kan kommunicera och samarbeta. Inte bara med dina medspelare, utan också med regissörer och alla som arbetar bakom scen.

Under våren 2024 praktiserar våra studerande i år 2 på Dramaten och deltar i pjäsen "77 meddelanden till framtiden"!

Kulturamas teaterutbildning bedrivs på heltid under två år och är studiemedelsberättigad. Förutom skådespelarträning kommer du att få en gedigen utbildning inom ämnen som röst, improvisation och rörelseträning.

Under tiden på Kulturama kommer du ha nära kontakt med stadens teatrar, dit vi ofta går för att gemensamt se och analysera föreställningar. Vi har regelbundna möten med aktiva skådespelare, dels som gäster på Kulturama och även när vi besöker dem på teatern.

Kulturama Studio Talks är en föreläsningsserie exklusivt för studerande på Kulturama konstnärliga utbildningar. Under senaste året har vi haft gäster som till exempel Julia Dufvenius, Rojda Sekersöz, Helen Sjöholm och Karl Seldahl.

Våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater men även fysisk teater, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Under dina två år hos oss kommer du att bli väl förberedd för att söka dig vidare till någon av landets teaterhögskolor eller själv driva en fri teatergrupp och egna projekt efter utbildningen.

Läs även foldern om Kulturama Konstnärliga Utbildningar.

Vår skådespelarutbildning

Aktuellt

Visa föregående artikel
Teater

Bilder från Hamlets minnesspillror

Kulturamas studerande på utbildningen Skådespelare år 2 uppträdde på på Teater Tribunalen med ”Hamlets minnesspillror". Se bilder och filmen på föreställningen.

Utbildning
3 juni 2021
Läs vidare om "Bilder från Hamlets minnesspillror"
Visa nästa artikel