Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Skådespelare
Skådespelare

Skådespelarutbildningar

Sista ansökningsdag till reservplatser på heltidsutbildningen är 16 maj.

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Då behöver du lära dig att förstå och kunna gestalta varför en människa tänker, känner och agerar som den gör. Din röst och kropp är dina verktyg, men skådespelaryrket kräver också att du kan kommunicera och samarbeta. Inte bara med dina medspelare, utan också med regissörer och alla som arbetar bakom scen.

Kulturamas teaterutbildning bedrivs på heltid under två år och är studiemedelsberättigad. Förutom skådespelarträning kommer du att få en gedigen utbildning inom ämnen som röst, improvisation och rörelseträning.

Våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater men även fysisk teater, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Under dina två år hos oss kommer du att bli väl förberedd för att söka dig vidare till någon av landets teaterhögskolor eller själv driva en fri teatergrupp och egna projekt efter utbildningen.

Våra skådespelarutbildningar

Aktuellt

slickSlider.prev
Teater

Kulturamas skådespelare på turné

I slutet av januari 2020 kommer studerande från Kulturamas skådespelarutbildning att turnera land och rike runt med en egenskriven föreställning. Med föreställn...

Utbildning20 December 2019
Läs vidare om "Kulturamas skådespelare på turné"
Teater

Från Fria Teatern till Teaterhögskolan

Efter avslutade studier på Kulturamas teatergymnasium och Kulturamas skådespelarutbildning har David Bengtsson kommit in på Teaterhögskolan i Malmö. Men vägen d...

Utbildning2 Maj 2019
Läs vidare om "Från Fria Teatern till Teaterhögskolan"
slickSlider.next