Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Skådespelare
Skådespelare

Skådespelarutbildningar

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Då behöver du lära dig att förstå och kunna gestalta varför en människa tänker, känner och agerar som den gör. Din röst och kropp är dina verktyg, men skådespelaryrket kräver också att du kan kommunicera och samarbeta. Inte bara med dina medspelare, utan också med regissörer och alla som arbetar bakom scen.

Kulturamas teaterutbildning bedrivs på heltid under två år och är studiemedelsberättigad. Förutom skådespelarträning kommer du att få en gedigen utbildning inom ämnen som röst, improvisation och rörelseträning.

Våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater men även fysisk teater, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Under dina två år hos oss kommer du att bli väl förberedd för att söka dig vidare till någon av landets teaterhögskolor eller själv driva en fri teatergrupp och egna projekt efter utbildningen.

Våra skådespelarutbildningar

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Film: Scenkonst – Musikalartist, Skådespelare, Dansare"
Utbildningar

Film: Scenkonst – Musikalartist, Skådespelare, Dansare

Drömmer du om en framtid som musikalartist, dansare eller skådespelare? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst. Vi erbjuder utbildningar på deltid och heltid.

Läs vidare om "Från Fria Teatern till Teaterhögskolan"
Utbildning - Skådespelare

Från Fria Teatern till Teaterhögskolan

Efter avslutade studier på Kulturamas teatergymnasium och Kulturamas skådespelarutbildning har David Bengtsson kommit in på Teaterhögskolan i Malmö. Men vägen dit har inte varit helt spikrak. – ”Jag blev sjukt rastlös över att inte få hålla på med det jag älskar.”

Läs vidare om "Linn Mildehav"
Utbildning - Skådespelare

Från Kulturamas Skådespelarutbildning till Teaterhögskolan i Malmö!

Linn Mildehav går just nu sista året på Teaterhögskolan i Malmö. I juni är hon färdigutbildad skådespelare. Men hennes teaterutbildning startade på Kulturama.

Visa nästa artikel