Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Skådespelarutbildningar

2:a sökomgången till Kulturama vuxenutbildningar är nu öppen!

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Då måste du först lära dig att förstå och kunna gestalta varför en människa tänker, känner och agerar som den gör. Din röst och kropp är dina verktyg, men skådespelaryrket kräver också att du kan kommunicera och samarbeta. Inte bara med dina medspelare, utan också med regissörer och alla som arbetar bakom scen.

Kulturamas teaterutbildning bedrivs på heltid under två år och är studiemedelsberättigad. Förutom skådespelarträning kommer du att få en gedigen utbildning inom ämnen som röst, improvisation och rörelseträning.

Våra fantastiska lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Du kommer att få arbeta med klassisk tal men även fysisk teater, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Under dina två år hos oss kommer du att bli väl förberedd för att söka dig vidare till någon av landets teaterhögskolor eller själv driva en fri teatergrupp och egna projekt efter utbildningen.

Det finns fortfarande några få platser kvar. Audition kommer att ske den 15/8. Vid frågor, vänligen maila Helene Franzén.

Mail: helene.franzen@kulturama.se

Våra skådespelarutbildningar

I fokus

Läs vidare om “Från Fria Teatern till Teaterhögskolan”
Utbildning - Skådespelare

Från Fria Teatern till Teaterhögskolan

Efter avslutade studier på både skådespelarprogrammet på Kulturama Gymnasium och Kulturamas skådespelarutbildning har David Bengtsson kommit in på Teaterhögskolan i Malmö. Men vägen dit har inte varit helt spikrak. – ”Jag blev sjukt rastlös över att inte få hålla på med det jag älskar.”

Läs vidare om “Linn Mildehav”
Utbildning - Skådespelare

Från Kulturamas Skådespelarutbildning till Teaterhögskolan i Malmö!

Linn Mildehav går just nu sista året på Teaterhögskolan i Malmö. I juni är hon färdigutbildad skådespelare. Men hennes teaterutbildning startade på Kulturama.

Läs vidare om “Daniel Träff”
Utbildning - Skådespelare

Jag fann tidigt i livet lusten i att spela teater

Daniel Träff berättar om Kulturama och hur det är att jobba som skådespelare.