Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Skådespelarutbildningar

Ansökan till hösten 2019 öppnar den 15 november!

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Då måste du först lära dig att förstå och kunna gestalta varför en människa tänker, känner och agerar som den gör. Din röst och kropp är dina verktyg, men skådespelaryrket kräver också att du kan kommunicera och samarbeta. Inte bara med dina medspelare, utan också med regissörer och alla som arbetar bakom scen.

Kulturamas teaterutbildning bedrivs på heltid under två år och är studiemedelsberättigad. Förutom skådespelarträning kommer du att få en gedigen utbildning inom ämnen som röst, improvisation och rörelseträning. Våra fantastiska lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Du kommer att få arbeta med klassisk modern teater men även fysisk, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Under dina två år hos oss kommer du att bli väl förberedd för att söka dig vidare till någon av landets teaterhögskolor eller själv driva en fri grupp och egna projekt efter utbildningen.

Våra skådespelarutbildningar

I fokus

Läs vidare om “Linn Mildehav”
Intervju skådespelare

Från Kulturamas Skådespelarutbildning till Teaterhögskolan i Malmö!

Linn Mildehav går just nu sista året på Teaterhögskolan i Malmö. I juni är hon färdigutbildad skådespelare. Men hennes teaterutbildning startade på Kulturama.

Läs vidare om “Daniel Träff”
Intervju skådespelare

Jag fann tidigt i livet lusten i att spela teater

Daniel Träff berättar om Kulturama och hur det är att jobba som skådespelare.