Teater

"Idag jobbar jag som skådespelare"

Under 2015–2016 studerade Erik Enge på Kulturamas skådespelarutbildning år 2, en tid han minns som mycket givande. Idag arbetar han som skådespelare och använder dagligen de kunskaper han fick under sin utbildning.

Erik inledde sin karriär i Ulrika Bengts filmer Iris och Lärjungen. Efter utbildningen medverkade han även i TV-serien Bron samt fick sitt genombrott i Tigrar, baserad på Martin Bengtssons självbiografi.

Vad minns du från Kulturama?

– Det känns som att jag minns det mesta från Kulturama även fast det snart var 9 år sen jag gick här. Det var ett väldigt givande år för mig, med en jättefin klass och riktigt skickliga lärare. Om jag ska nämna en händelse så kommer jag direkt att tänka på vår slutproduktion, Demoner av Lars Norén. Vi var en klass på tolv personer och med en rollista på bara fyra karaktärer, varje karaktär fick spelas av tre skådespelare. Det blev otroligt häftigt och jag är väldigt stolt över den produktionen.

Vad lärde du dig som du har med dig idag?

– Att få möjligheten att utveckla mitt skådespeleri under ett års tid, då jag direkt kunde hoppa in på år 2, och under ledning av väldigt skickliga lärare gjorde oundvikligen att jag växte som skådespelare. Jag lärde mig saker både när jag stod på scenen och via stora och små tips på hur jag skulle kunna utveckla mig. Jag lärde mig också av att iaktta mina lärare och klasskamrater, inte minst när vi jobbade med masterclass. Jag fick också en terminologi, ord på saker jag gjorde och tänkte på scenen, som jag inte hade haft på samma sätt innan.

Vad gör du idag?

– Idag jobbar jag som skådespelare.