Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikerutbildningar - Artist, musiker och musikproducent

Ansökan till hösten 2019 öppnar den 15 november!

Vill du satsa på en karriär som musiker?

Spelar du el-gitarr, piano/klaviatur, bas, trummor/percussion, trumpet, trombon eller saxofon? Då kommer du att trivas på vår musikerutbildning.

Under ledning av våra professionella musiker/pedagoger kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musiker och artist, samtidigt som du utvecklas på ditt huvudinstrument. Du kommer få möta och inspireras av olika musikvärldar, stilar och konstellationer. Allt det här gör att ditt eget musicerande breddas och du kommer att utvecklas både i ditt solo- och ensemblespel. Det senare är en viktig del i utbildningen. För du kommer regelbundet att få uppträda tillsammans med dina klasskamrater på olika scener i Stockholm.

Genom åren har vi hjälpt många generationer musiker med att få en bra start på sin karriär. Bland annat medlemmar i Kent och The Hives men också namnkunniga turné- och studiomusiker som Stefan Jernståhl, Fredrik Folkare, Jimmy Wahlsteen och Andreas Rydman. Ett annat exempel är Ilhan Ersahin; saxofonist med egen klubb och eget skivbolag (New York) som bl.a. producerat Norah Jones.

Vi har också bra kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister och du kommer att få många chanser att uppträda och visa vad du kan redan under din utbildning. Musikerutbildningen förbereder dig för att kunna jobba direkt i branschen eller studera vidare vid Musikhögskolan/SMI.

Våra musikerutbildningar

Intervjuer

Läs vidare om “Andreas Rydman”
intervju musiker

Här startade Andreas Rydmans sin frilanskarriär som musiker

Andreas Rydman jobbar idag som musiker och producent och har turnerat i över 40 länder. Men det var på Kulturamas musikerutbildning som allting började, här träffade han fantastiska människor och musiker som han spelar med än idag. "Kom ihåg varför du började med musik och ge inte upp!" är hans råd till alla som drömmer om att bli yrkesmusiker.

Läs vidare om “Johan Kull”
Intervju Musiker

Man lär sig något nytt och utvecklas när man spelar tillsammans

Första året på Kulturama satt jag nästan varenda minut och övade i övningsrummet. Jag trodde inte att jag kunde spela tillsammans med andra personer. Att repa ett helt år som jag gjorde är inte så bra. Visserligen får man en bra teknik men missar hela biten av nätverkande.