Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikerutbildningar - Artist, musiker och musikproducent

2:a sökomgången till Kulturama vuxenutbildningar är nu öppen!

Vill du satsa på en karriär som musiker?

Spelar du el-gitarr, piano/klaviatur, bas, trummor/percussion, trumpet, trombon eller saxofon? Då kommer du att trivas på vår musikerutbildning.

Under ledning av våra professionella musiker/pedagoger kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musiker och artist, samtidigt som du utvecklas på ditt huvudinstrument. Du kommer få möta och inspireras av olika musikvärldar, stilar och konstellationer. Allt det här gör att ditt eget musicerande breddas och du kommer att utvecklas både i ditt solo- och ensemblespel. Det senare är en viktig del i utbildningen. För du kommer regelbundet att få uppträda tillsammans med dina klasskamrater på olika scener i Stockholm.

Genom åren har vi hjälpt många generationer musiker med att få en bra start på sin karriär. Bland annat medlemmar i Kent och The Hives men också namnkunniga turné- och studiomusiker som Stefan Jernståhl, Fredrik Folkare, Jimmy Wahlsteen och Andreas Rydman. Ett annat exempel är Ilhan Ersahin; saxofonist med egen klubb och eget skivbolag (New York) som bl.a. producerat Norah Jones.

Vi har också bra kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister och du kommer att få många chanser att uppträda och visa vad du kan redan under din utbildning. Musikerutbildningen förbereder dig för att kunna jobba direkt i branschen eller studera vidare vid Musikhögskolan/SMI.

Det finns fortfarande några få platser kvar. Audition kommer att ske den 15/8. Vid frågor, vänligen maila Helene Franzén.

Mail: helene.franzen@kulturama.se

Våra musikerutbildningar

Intervjuer

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Ur föreställningen Tänker på dig”
Föreställning

Föreställningen Tänker på dig

Varje år framför de som studerar på Kulturamas sång- och musikutbildningar en konsert som hyllar ”Det svenska musikundret” – den svenska musikindustrins framgångar nationellt och internationellt.

Läs vidare om “Andreas Rydman”
Utbildning - Musiker

Här startade Andreas Rydmans sin frilanskarriär som musiker

Andreas Rydman jobbar idag som musiker och producent och har turnerat i över 40 länder. Men det var på Kulturamas musikerutbildning som allting började, här träffade han fantastiska människor och musiker som han spelar med än idag. "Kom ihåg varför du började med musik och ge inte upp!" är hans råd till alla som drömmer om att bli yrkesmusiker.

Läs vidare om “Johan Kull”
Utbildning - Musiker

Man lär sig något nytt och utvecklas när man spelar tillsammans

Första året på Kulturama satt jag nästan varenda minut och övade i övningsrummet. Jag trodde inte att jag kunde spela tillsammans med andra personer. Att repa ett helt år som jag gjorde är inte så bra. Visserligen får man en bra teknik men missar hela biten av nätverkande.

Visa nästa artikel