Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikproduktion
Musikproduktion

Musikproduktionsutbildningar - Artist, musiker och musikproducent

Välkommen med din ansökan!

Musikproducent - låtskrivare - kompositör

Vad har metalbandet Avenged Sevenfold gemensamt med Beyoncé, Daft Punk och – Beethoven? Ja, mer än vad man först kan tro. För när det kommer till melodier, beats och toplines är det förvånansvärt ofta de kommer igen, fast på olika sätt och i olika musikstilar.

Funderar du på att skapa musik är det bra att ha koll på både framtiden och historien. Det får du hos oss på Kulturama. På Musikproduktion sätter vi dina öron på hårdträning och våra handledare hjälper dig att hitta och utveckla din personliga stil och arbetssätt.

Undervisningen sker bland annat i Masterclassform, vilket innebär att du får direkt feedback på dina produktioner från aktiva proffsmusiker. I den övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av deras idéer.

Du kommer även få breda tekniska kunskaper i hur man arbetar professionellt med program som Logic och Pro Tools. Ämnet Inspelningsteknik omfattar inspelning av sång och instrument med hjälp av olika tekniker och i olika situationer. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik, och i kursen PA-teknik får du lära dig mer om liveljud och ljusteknik på scen.

En stor fördel är att du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!

Våra musikproducentutbildningar

Intervjuer

Visa föregående artikel
Läs vidare om ""Då kände jag: nu skickar jag in en ansökan!""
Utbildning - Musikproduktion

"Då kände jag: nu skickar jag in en ansökan!"

Joy Himmelmark studerar till musikproducent på Kulturamas musikproduktionsutbildning. I denna video delar hon med sig av sina tankar och känslor om sin utbildning och om Kulturama.

Läs vidare om "Att hitta sitt eget uttryck"
Utbildning - Musikproduktion

Att hitta sitt eget uttryck

För fem år sedan flyttade Jennifer Aalto till Stockholm från Orsa. Hon började på Kulturama Gymnasium som singer-songwriter efter ha gått på musikskola hemma i Dalarna. Efter studenten kände hon att hon behövde lite mer tid för att hitta sitt musikaliska uttryck. Idag studerar hon därför musikproduktion år 2 på Kulturamas konst- och kulturutbildningar där början av en karriär som både låtskrivare och producent tagit form.

Läs vidare om ""Gå på känslan och gåshuden""
Utbildning - Musikproduktion

Erik Bernholm: "Gå på känslan och gåshuden"

Erik Bernholm är lärare i songwriting, inspelningsteknik och ensemble på Kulturamas musikproduktionsutbildning och har varit professionell musiker, låtskrivare och producent sedan 1991. Lördagen den 2 februari är hans bidrag "Ashes to Ashes" med och tävlar i den första delfinalen i årets upplaga av Melodifestivalen. 2010 års melodifestivalvinnare Anna Bergendahl framför låten.

Läs vidare om "Linnea och Joy Deb"
Utbildning - Musikproduktion

Från Kulturama till Eurovision Song Contest

Linnea och Joy Deb är låtskrivarna bakom Måns Zelmerlövs vinnarlåt Heroes

Läs vidare om "Josefin Glenmark"
Utbildning - Musikproduktion

Jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på musiken

Våga ta chanser och kom ihåg, musik är roligt!

Visa nästa artikel