Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikproduktionsutbildningar - Artist, musiker och musikproducent

Ansökan till hösten 2019 öppnar den 15 november!

Musikproducent - låtskrivare - kompositör

Vad har metalbandet Avenged Sevenfold gemensamt med Beyoncé, Daft Punk och – Beethoven? Ja, mer än vad man först kan tro. För när det kommer till melodier, beats och toplines är det förvånansvärt ofta de kommer igen, fast på olika sätt och i olika musikstilar.

Funderar du på att skapa musik är det bra att ha koll på både framtiden och historien. Det får du hos oss på Kulturama. På Musikproduktion sätter vi nämligen dina öron på hårdträning. Våra handledare hjälper dig att hitta och utveckla din personliga stil och arbetssätt.

Undervisningen sker bland annat i Masterclassform, vilket innebär att du får direkt feedback på dina produktioner från aktiva proffsmusiker. I den övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av deras idéer.

Du kommer även få breda tekniska kunskaper i hur man arbetar professionellt med program som Logic och Pro Tools (du kan välja att bli certifierad på vald nivå). Ämnet Inspelningsteknik omfattar inspelning av sång och instrument med hjälp av olika tekniker och i olika situationer. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik, och i kursen PA-teknik får du lära dig mer om liveljud och ljusteknik på scen.

En stor fördel är att du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!

Våra musikproducentutbildningar

Intervjuer

Läs vidare om “Gabriel Alares”
Intervju Musikproduktion

Gabriel Alares är veteran i Melodifestivalsammanhang

Gabriel gick musikproduktion på Kulturama och är nu etablerad låtskrivare med flera kända låtar bakom sig. Han ligger bl.a. bakom "A Million Voices" som kom tvåa i Eurovision Song Contest 2015.

Läs vidare om “Linnea och Joy Deb”
Intervju Musikproduktion

Från Kulturama till Eurovision Song Contest

Linnea och Joy Deb är låtskrivarna bakom Måns Zelmerlövs vinnarlåt Heroes

Läs vidare om “Josefin Glenmark”
Intervju Musikproduktion

Jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på musiken

Våga ta chanser och kom ihåg, musik är roligt!