Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Foto
Foto

Fotoutbildningar

Välkommen med din ansökan!

Välkommen till Kulturama Fotoskola!

Kulturama fotoskola har fokus på att utveckla dig som fotograf med kreativitet och personligt bildspråk, vare sig du kommer ägna dig åt konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiell fotografi. På utbildningarna utvecklar du ditt fotografiska gestaltande med siktet inställt på en karriär som t.ex. fotograf, bildkonstnär, gallerist, bildredaktör eller mediedesigner. De är ofta en väg för fortsatta studier på en konstnärlig högskola.

Några av de framgångsrika fotografer och konstnärer som gått på Kulturamas fotoutbildningar är: JH Engström, Maria Miesenberger, Erik Viklund, Anna Linderstam, Viktor Fordell, Helga Härenstam, Thomas Karlsson, Julia Hetta, Pablo Frisk, Aida Chehreghosha och Lisa Grip.

Gästlärare har bland andra varit Martina Hoogland Ivanov, Johan Willner, Pieter ten Hoopen, Julia Peirone, Paul Hansen, Mara Lee, JH Engström, Lovisa Ringborg, Anders Petersen, Dawid, Hanna Modigh och Nina Korhonen.

Våra fotoutbildningar

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om ""Jag sökte till Kulturama för att utveckla mitt bildspråk.""
Utbildning - Foto

"Jag sökte till Kulturama för att utveckla mitt bildspråk."

Johan Wirén studerar på Fotografisk Konstutbildning på Kulturama. I denna video delar han med sig av sina tankar och känslor om sin utbildning och om Kulturama.

Läs vidare om "Fotostuderande ställde ut i Berlin"
Utbildning - foto

Fotostuderande ställde ut i Berlin

Studerande på utbildningen Fotografisk konstutbildning fick under våren resa till Berlin och ställa ut på konst- och kulturtäta Au Topsi Pohl.

Läs vidare om "Kulturamas fotokonstnärer släpper böcker!"
Utbildning - Foto

Kulturamas fotokonstnärer släpper böcker!

Torsdagen den i slutet av april 2019 höll studerande från Kulturamas fotografiska konstutbildning fotoboksrelease på bokhandeln Konst-ig. Huvudlärare är Misha Pedan som själv gett ut flera fotoböcker. – ”Att de studerande lyckats bli klara på så kort tid är oerhört imponerande.” berättar han.

Läs vidare om "Jenny Janlöv"
Utbildning - Foto

Fotoutbildningen äger rum i en kreativ miljö

Jenny Janlöv gick Högre fotografisk utbildning på Kulturama och började därefter på Akademin Valands Kandidatprogram i fotografi. "Jag kan verkligen rekommendera utbildningen för den som vill vara i en kreativ miljö. Det är ett av mina bästa år ", säger hon.

Läs vidare om "Lisa Grip"
Utbildning - Foto

Lisa lockades av tillgången till analogt fotografi

Lisa gick två år på Kulturama Fotoskola. Direkt efter utbildningen kom hon 2012 in på kandidatprogrammet för fotografi på Akademin Valand i Göteborg och är idag yrkesverksam fotograf.

Läs vidare om "Elevarbeten"
Elevarbeten

Nyfiken på vad vi pysslar med? Se fotografier här

Nyfiken på vad vi pysslar med? Se fotografier från våra studerande på Fotoutbildningen här!

Visa nästa artikel