Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Fotografisk konstutbildning - Högre fotografisk utbildning

Kulturamas Fotografiska konstutbildning heltid - Högre fotografisk utbildning vill lära ut ett professionellt konstnärligt förhållningssätt, som innebär kreativt tänkande, goda tekniska kunskaper, förmåga att kritiskt analysera och formulera sig kring fotografi. Vår, i Sverige, unika utbildning ger dig möjlighet att fritt experimentera med olika tekniker och uttryck. Den ger dig möjlighet att utveckla dina personliga visioner och ett eget bildspråk.

Information

Utbildningens namn

Fotografisk konstutbildning heltid - Högre fotografisk utbildning

Nivå

Yrkesförberedande/ Högskoleförberedande

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

100% heltid

Studietider

26 augusti 2019 - 12 juni 2020

Avgift

15 900 kr/termin, exkl. material

Sista ansökningsdag

15 mars

Utbildningens innehåll

Vi vänder oss till dig som siktar på en konstnärlig fördjupning inom fotografi och vill få nya redskap för att skapa unika bilder. Kulturama Fotoskola har både de rätta kunskaperna och tekniska resurserna för att ge dig detta.

Ett viktigt projekt är att skapa en fotobok där vi samarbetar med Konst-ig Bokhandel. Skolan arrangerar under läsåret två större utställningar och en av dessa försöker vi genomföra som ett internationellt projekt. Vi har bland annat ställt ut i Berlin, Warszawa, Kiev och Minsk.

Utbildningsåret innehåller även undervisning i kamerateknik, ljussättning, analogt svartvitt labb, scanning, Photoshop, InDesign, rörlig bild, fotohistoria och fotografisk gestaltning. Studier i samtidsfotografi, kritik och bildanalys lär dig känna såväl historiska som nyskapande fotografiska praktiker. Du övar dig i att analysera bilder i tal och skrift. Vi besöker utställningar, har seminarier och diskussionsövningar. Personlig handledning är en viktig del av utbildningen och sker kontinuerligt, både med fasta lärare och inbjudna gästlärare/föreläsare.

Utbildningen lägger stor vikt både i det tekniska utförandet och konstnärliga uttrycket. Läsåret avslutas med ett projektarbete som leder fram till en större gemensam utställning på ett galleri, nu senast på Galleri Kontrast Stockholm.

Kulturamas Fotografiska Konstutbildning utbildar framtidens bildskapare och konstnärer. Du får exklusiv undervisning i små grupper, valbara kurser och en obligatorisk del.

Du förväntas arbeta mycket utanför lektionstid och har tillgång till skolans datasalar, fotolabb, ateljéer och övriga lokaler.

Vi har en generös utlåning av utrustning för arbete utanför skolan, t ex studioblixtar, analoga och digitala mellanformatskameror, storformatskameror och objektiv. Du förväntas ha egen digital och analog systemkamera.

Följ oss på Tumblr

kulturamafoto.tumblr.com

Utbildningsplan Högre fotografisk utbildning 2018

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är den 15 mars.

Audition/intervju
Antagningsintervjuer äger rum 18-19 mars. Tider för intervju finns att boka på YH-antagningen när du gör din anmälan.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Lånet omfattar totalt ca 119 040 kr läsåret 2019/20.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Torbjörn Langborn
Bitr. rektor
010-157 62 68
torbjorn.langborn@kulturama.se

Misha Pedan
Konstnärlig ledare
0739-39 10 49
misha@pedan.info