Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Två sångare som läser ur nothäften
Två sångare som läser ur nothäften

Klassiska sångutbildningar

Välkommen med din ansökan!

En utbildning för dig som vill utveckla och utforska din sångröst

Kulturamas Klassiska Sångutbildningar riktar sig till dig som vill utveckla och utforska din sångröst. Du kommer att få verktyg som gör att du utvecklas både som sångare och artist. Sångteknik, instudering, gehör och teori till interpretation är ämnen på schemat. Men du kommer också få arbeta en hel del med ditt sceniska arbete där din röst är i fokus.

Alla våra lärare har en lång pedagogisk erfarenhet och är välutbildade inom den klassiska musiken. Du kommer med andra ord att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning, som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Genom åren har vi haft många namnkunniga sångare vid Kulturamas Klassiska Sånglinje, som t.ex. den internationellt verksamma sopranen Miah Persson. Många av våra studerande går också vidare till att studera vid vår operalinje på Stockholms Operastudio eller andra högre sångutbildningar.

Våra utbildningar inom Klassisk sång

I fokus

Läs vidare om "Från Klassisk Sång till Operastudion"
Utbildning - Klassisk Sång/Opera

Från Klassisk Sång till Operastudion

Hanna Rydén går sitt andra år på Stockholms Operastudio på Kulturama. Via heltidsutbildningen Klassisk Sång lyckades hon hitta sin sångröst och knipa en av platserna på den eftertraktade operautbildningen.

Läs vidare om "Talangvinnaren Ibrahim studerar på Kulturama och ger ut skiva!"
Utbildning - Klassisk sång

Talangvinnaren Ibrahim studerar på Kulturama och ger ut skiva!

För två år sedan kom Ibrahim Nasrullayev, 18 år till Sverige från Azerbadjan. Våren 2017 vann han Talang Sverige i Tv4 och nu går han Klassisk Sånglinje på Kulturama och tänker sig en framtid som sångare och artist.