Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Klassisk sångutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Klassisk sång, deltid

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

24 augusti 2020 - 11 juni 2021

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

24 400 kr/termin

Sista ansökningsdag

9 augusti 2020

Vill du uttrycka dig genom sång och utforska din sångrösts möjligheter? Då är detta deltidsutbildningen för dig! Här kommer du att utveckla din röst och fördjupa dina kunskaper inom en repertoar i olika genrer; från klassisk sång till visa och musikal. Vi lägger också stor vikt vid att du ska utvecklas som person och artist, vilket sker i mötet med både lärare och dina klasskamrater.

Utbildningens innehåll

Utbildningsplan Klassisk sång deltid

Vår undervisning

Undervisningen fokuserar på sångteknik, interpretation (tolkning av text och musik), ensemblesång och scenframställning. Du får även en grundlig genomgång av olika språkområden och tidsepoker.

Efter avslutat läsår har du utvecklats som sångare och har kunskaper för att gå vidare till Klassisk Sång, heltid eller Operastudion. En del av undervisningen är nivågrupperad och bedrivs gemensamt med de båda utbildningarna.

Alla våra lärare och musiker har en lång pedagogisk erfarenhet och är välutbildade inom den klassiska musiken. Du kommer med andra ord att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett flertal konserter, från lunchkonserter och romansaftnar till kyrkokonserter.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra studerande på klassisk sång har vi sex sångsalar, en körsal och tio övningsrum för musik och sång till förfogande.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas heltidsutbildning i Klassisk sång eller annan utbildning.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Ansök senast 9 augusti 2020.

Audition/intervju
Digital audition och intervju på distans.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Du kan ha tagit sånglektioner, sjungit i kör eller på annat sätt börjat utveckla din röst. Om du har sjungit i andra genrer t ex musikal är detta en chans att utveckla och stabilisera din sång.

Kan du läsa noter är det en fördel, men inte ett krav.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Om du går en 1-årig heltidsutbildning kan du som mest få 60 544 kr/år läsåret 2020/21.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Eva Österberg
Konstnärlig ledare
010-157 63 10 / 073-376 19 10
eva.osterberg@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera
Läs vidare om "Sång"

Sång

Kulturamas sångutbildningar utvecklar dig som sångare / artist och förbereder dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Sång