Opera och Sång - klassisk & musikal


Eva Österberg

KKU Medarbetare 2023 11

Konstnärlig Ledare för Operautbildningarna och Sång-klassisk &musikal. Undervisar i Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.

Examen från Musikhögskolan och Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Yrkesverksam Operasångerska och Skådespelerska. Samarbetat med flertal regissörer och dirigenter vid olika operahus under många år. Huvudroller på Stockholmsoperan, Folkoperan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan och Riksteatern. Flera stora roller i TV- och filmproduktioner. Tilldelats en Sammy /TV-pris för bästa roll. Stor erfarenhet av konsertverksamhet med i huvudsak kammarmusik. Arbetar som pedagog och regissör och återkommande som gästlärare vid Operahögskolan.


Ann-Sofie Andersson

KKU Medarbetare 2023 2

Undervisar i Scenisk Gestaltning, Röst & Tal, Skådespelarträning, Scenspråk och Fysisk teaterträning.

Utbildad vid PGDip. opera/performance på Royal College of Music i London, SMI samt Stockholms Universitet. Frilansande skådespelare och regissör inom film och scen. Verksam i Europeiska Operahuset.
Bengt-Åke Lundin

KKU Medarbetare 2023 6

Undervisar i Operainterpretation, Musikalisk instudering, Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.

Diplomerad Konsertpianist vi Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Framträtt med samtliga stora symfoniorkestrar i Sverige. Givit orkesterkonserter i Europa, Egypten, Kina och New York. Konserterat med ledande operasångare ex Malena Ernman. Grammisbelönad. Finns utgiven/representerad på flertalet inspelningar.
Clara Svärd

KKU Medarbetare 2023 10

Undervisar i Fysisk Scenträning och Operaproduktion.

Dansare och koreograf. Bachelor of Arts i koreografi från Roehampton Institute, London. Specialutbildad för arbete med operasångare vid Kungliga konservatoriet i Nederländerna. Undervisar även bl a på Operahögskolan i Stockholm och Musik-och Operahögskolan vid Mälardalens Högskola. Verksam som regissör och koreograf bl a på Göteborgsoperan, Malmö Opera, Vadstena-Akademien och Det Kongelige Teater i Köpenhamn.Mikael Nellborn

KKU Medarbetare 2023 25

Undervisar i Operainterpretation, Musikalisk Instudering, Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.


Konsertpianist och musikalisk instuderare med solistutbildning från KMH i Stockholm. Kompositör tonsättare för musikdramatiska verk, främst Opera.

Patrik Bergner

KKU Medarbetare 2023 29

Undervisar i Scenisk Gestaltning, Scenframställning, Skådespelarträning och Operaproduktion.

Utbildad Skådespelare och Pedagog vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Filmskådespelare, Regissör, Dramatiker och manusförfattare. Skådespelare inom Tv-produktion och yrkesverksam vid Riksteatern samt Stadsteatrarna i Stockholm och Göteborg.Jesper Tydén

KKU Medarbetare 2023 42

Undervisar i Musikalinterpretation

Examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Artisten i Göteborg. Tidigare Sångare i Eric Ericssons kammarkör och Radiokören. Yrkesverksam musikalartist med huvudroller på olika musikalscener i Europa.Helena Martinsson

KKU Medarbetare 2023 41

Undervisar i sångteknik, scenspråk och sceniskt projekt

Sångerska och sångpedagog med breda sångtekniska kunskaper inom opera, pop, musikal och jazz. Utbildad på KMH och Operastudio 67, har varit verksam på Folkoperan, Norrlandsoperan, Läckö slott, Södertäljeoperan och i flera fria grupper och ger regelbundet konserter och sätter emellanåt upp föreställningar inom musikteater/opera. Är även aktiv som tonsättare och låtskrivare.Henrik Löwenmark

KKU Medarbetare 2023 48

Undervisar i Musikalisk instudering, Operainterpretation, Scenspråk, Ensemblesång och Operaproduktion.

Utbildad pianist vid Musikhögskolan i Göteborg samt privat i Stockholm och London. Yrkesverksam med uppdrag som solist, kammarmusiker, romansackompanjatör och orkesterpianist. Körrepetitör till instudering av operaprojekt, provsjungningar och sångcoachning.

Eric Skarby

KKU Medarbetare 2023 47

Pianist

Utbildad konsertpianist, kapellmästare och kompositör. Har gett konserter runtom i Sverige, Norge, Finland och i de baltiska länderna. Spelar olika genrer inom opera, musikal, musikteater och konsertverksamhet och har varit knuten till alltifrån Kungliga Operans produktioner till Mamma Mia. Kapellmästare till både opera och musikal på scener som Cirkus, Kungliga Operan och Wermland Opera. Komponerar musik framför allt för musikteaterscenen.
Ludvig Nilsson

KKU Medarbetare 2023 50

Pianist


Foto: Oskar Willers