Opera och Sång - klassisk & musikal

Eva Österberg

Kulturama-KKU-EvOs-2021.jpg

Konstnärlig Ledare för Klassisk sång och Operautbildningarna; Operastudio 67/Stockholm Operastudio. Undervisar i Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.
Examen från Musikhögskolan och Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Yrkesverksam Operasångerska och Skådespelerska. Samarbetat med flertal regissörer och dirigenter vid olika operahus under många år. Huvudroller på Stockholmsoperan, Folkoperan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan och Riksteatern. Flera stora roller i TV- och filmproduktioner. Tilldelats en Sammy /TV-pris för bästa roll. Stor erfarenhet av konsertverksamhet med i huvudsak kammarmusik. Arbetar som pedagog och regissör och återkommande som gästlärare vid Operahögskolan.


Eva Haglund

Kult_KKU_larare_Eva_Haglund.png

Undervisar i Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.
Tidigare konstnärlig ledare för Klassisk Sång och Operautbildningarna; Operastudio 67/Stockholm Operastudio på Kulturama. Regissör och musikdramatiker med bakgrund från Operahögskolan i Stockholm och Köpenhamn.


Birgitta Larsson

Kult_KKU_GY_larare_Birgitta_Larsson.png

Undervisar i Sångteknik, Scenspråk, Romansinterpretation, Operaprojekt och Auditionträning.
Operasångerska och sångpedagog utbildad vid KMH och Operahögskolan. Bakgrund i urval: Roller vid Kungliga Operan, Norrlandsoperan och Drottningholmsteatern. Regissör vid operaproduktioner på Dalhalla samt regiassistent och sångcoach på Kungliga Operan, Dramaten, Uppsala Stadsteater och Stockholms Stadsteater.


Erik Graune

Kult_GY_KKU_larare-Erik-Graune.png

Undervisar i Teaterhistoria, Teatervetenskap och Dramaanalys samt i Musik- och Operahistoria.
Fil.kand. i teater-, konst-, litteratur-, filosofi-, och musikvetenskap. Yrkesverksam Dramaturg i teater och operasammanhang. Skribent i Musikdramatik vid bl a Sveriges Radio.


Henrik Löwenmark

Kult_KKU_larare_Henrik_Lowenmark.png

Undervisar i Musikalisk instudering, Operainterpretation, Scenspråk, Ensemblesång och Operaproduktion.
Utbildad pianist vid Musikhögskolan i Göteborg samt privat i Stockholm och London. Yrkesverksam med uppdrag som solist, kammarmusiker, romansackompanjatör och orkesterpianist. Körrepetitör till instudering av operaprojekt, provsjungningar och sångcoachning.


Thomas Lander

Kult_KKU_larare_Thomas_Lander.png

Undervisar i Romansinterpretation, Sångteknik, Vokaltekniskt arbete och Recitativ.
Examen i solosång vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan. Yrkesverksam operasångare i Sverige och vid flera tyska operahus. Repertoar inom romans/sakralt samt ett stort antal roller. Sångpedagog vid Stockholms Operastudio och Birkagårdens Folkhögskola.


Ann-Sofie Andersson

Kult_larare_ny_2019_512.jpg

Undervisar i Scenisk Gestaltning, Röst & Tal, Skådespelarträning, Scenspråk och Fysisk teaterträning.
Utbildad vid PGDip. opera/performance på Royal College of Music i London, Stockholms Musikpedagogiska Institut samt Stockholms Universitet. Frilansande skådespelare och regissör inom film och scen. Verksam i Europeiska Operahuset.


Bengt-Åke Lundin

Kult_KKU_larare_Bengt-Ake_Lundin.png

Undervisar i Operainterpretation, Musikalisk instudering, Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.
Diplomerad Konsertpianist vi Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Framträtt med samtliga stora symfoniorkestrar i Sverige. Givit orkesterkonserter i Europa, Egypten, Kina och New York. Konserterat med ledande operasångare ex Malena Ernman. Grammisbelönad. Finns utgiven/representerad på flertalet inspelningar.


Clara Nylén Svärd

Kult_KKU_larare_Clara_Nylen_Svard.png

Undervisar i Fysisk Scenträning och Operaproduktion.
Dansare och koreograf. Bachelor of Arts i koreografi från Roehampton Institute, London. Specialutbildad för arbete med operasångare vid Kungliga konservatoriet i Nederländerna. Undervisar även på Operahögskolan i Stockholm. Arbetat med sångare på bl a Göteborgs Operan och Kungliga Operan i Stockholm.


Mikael Nellborn

Kult_KKU_larare_Mikael_Nellborn.png

Undervisar i Operainterpretation, Musikalisk Instudering, Scenspråk, Operascenframställning och Operaproduktion.
Konsertpianist och musikalisk instuderare med solistutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Kompositör tonsättare för musikdramatiska verk, främst Opera.


Patrik Bergner

Kult_KKU_GY_larare_Patrik_Bergner.png

Undervisar i Scenisk Gestaltning, Scenframställning, Skådespelarträning och Operaproduktion.
Utbildad Skådespelare och Pedagog vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Filmskådespelare, Regissör, Dramatiker och manusförfattare. Skådespelare inom Tv-produktion och yrkesverksam vid Riksteatern samt Stadsteatrarna i Stockholm och Göteborg.


Lena Granath

Kult_KKU_larare_Lena_Granath.png

Undervisar i Röstteknik.
Utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Frilansande Sångerska. Yrkesverksam bakgrund vid Stockholms musikalscener som musikalartist.


Eric Skarby

Pianist