Film

Oskar Willers

KKU Medarbetare 2023 27

Konstnärlig ledare för Kulturamas Filmutbildningar
Studier i filmvetenskap och filosofi vid Stockholms Universitet och examen från Stockholms Filmskola. Studier i psykologi vid University of Toronto, samt examen från Lärarhögskolan. Film- och stillbildsfotograf och inspelningsledare på reklam-, dokumentär- och fiktionfilm. Ansvarar för Filmutbildningen vid Kulturamas Konstnärliga Utbildningar.

Alexander Skantze

KKU Medarbetare 2023 35

Undervisar i Dramaturgi.

Magisterexamen i Scen och Media från Stockholms Konstnärliga Högskola, Kandidatexamen i Manus för Film och TV från Dramatiska Institutet, Magisterexamen i Statsvetenskap från Stockholms Universitet. Dramaturg samt film- och bokförfattare med fyra publicerade romaner, även lektor i dramaturgi vid Stockholms Konstnärliga Högskola.


Martin Taesler

martin.jpg

Undervisar i Filmljud

Utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola, treåriga filmutbildningen med inriktning filmljud. Studier i juridik och filmvetenskap vid Stockholms universitet. Arbetat med ljudteknik och ljudproduktion för musik, teater, tv och film i 25 år. I dag huvudsakligen engagerad som mixare för film- och tv-produktioner. Har under ett flertal år även arbetat som naturfotograf och utbildare inom stillbildsfoto.


Fijona Jonuzi

KKU Medarbetare 2023 39

Undervisar i filmregi

Studerat idéhistoria i Lund och filmhistoria i Stockholm samt utbildad i filmregi vid Filmhögskolan i Göteborg, Akademi Valand. Hon har vunnit Gyllene Draken och Guldbaggenominerats i kategorin Bästa Kortfilm och tävlat i Sundance. Hon har varit del av Filminstitutets Moving Sweden och jobbar med produktionsbolaget Plattform och där varit delaktig i Cannesvinnaren ”The Square”.


Ari Willey

KKU Medarbetare 2023 37

Undervisar i filmfoto

Ari är utbildad till filmfotograf på Den Norske Filmskolen. Han filmar reklamfilm, tv-serier så som Modus, Torpederna, Bron och nu senast den hyllade långfilmen En dag kommer allt det här bli ditt.
Yana Martsynkevych

KKU Medarbetare 2023 52

Undervisar i filmregi

Yana är född och uppvuxen i Ukraina. Hon är en tidigare student på Kulturama som vidareutbildade sig vid StDH (SKH) i filmregi. Hon är en flerfaldigt prisbelönad regissör och har sin första långfilm under utveckling.

Iga Mikler

Undervisar i filmfoto

Iga är utbildad både i Polen och vid Dramatiska Institutet (SKH) i filmfoto. Hon är flerfaldigt prisbelönad och filmar reklam, dokumentärfilm, fiktionsfilm och tv-serier. Iga filmfoto rör sig obehindrat mellan fiktion och dokumentär med sitt egna poetiska bildspråk.


Johan Holmquist

Undervisar i filmfoto

Johan är utbildad vid Dramatiska Institutet (SKH) i filmfoto. Han filmar reklam, tv-serier så som Mirakel, Top Dog och Springfloden, dokumentär samt långfilm både i Sverige och utomlands.


Yva Fabricius

Undervisar i filmklippning

Force of Habit, Stupid Young Heart, Tysta liken m.fl.


Hanna Storby

Undervisar i filmklippning

Hanna är utbildad vid Dramatiska Institutet (SKH) som filmklippare. Hon började sin professionella karriär som klippassistent på produktionsbolaget Atmo där hon jobbade med Tarik Saleh. Hon varvar dokumentär och fiktion. Hon har klippt långfilmer och tv-serier så som Två systrar, Sjukt och LasseMajas detektivbyrå.


Foto: Oskar Willers