Foto

John Håkansson

KKU Medarbetare 2023 16

Undervisar i Ljussättning och Digital bild.
Utbildad fotograf vid Fotohögskolan i Göteborg, Konstfack, Kungliga Konsthögskolan och har lärarexamen från Stockholms universitet. Har gett ut tre fotoböcker och visat sina fotografier på utställningar i Sverige och utomlands. Mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden.Anna Linderstam

KKU Medarbetare 2023 4

Undervisar i Fotohistoria och Textkritik.
Utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och Magisterexamen från University for Creative Arts i England. Linderstams fotografi och videoverk har visats på separatutställningar, museum och gallerier i Sverige och utomlands. Vinnare av Ny Nordisk Fotografi och mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Hasselbladsstiftelsens Victorstipendium.

Lisa Grip

KKU Medarbetare 2023 45

Undervisar i Konstnärligt Fotografi.

Masterexamen i Konst från Konstfack 2019. Utbildad på kandidatprogrammet för Konstnärligt Fotografi på Akademin Valand i Göteborg. Fotografi och videoverk med visningar i Sverige, Finland, Tyskland, Schweiz, Frankrike och Kina. Har arbetat som fotoassistent åt olika konstnärer och fotografer och har mottagit en rad stipendier från bland annat Konstnärsnämnden och Konstakademien.


Cecilia Järdemar

Undervisar i Utställning och portfolio.
Doktorerat i fotografi och har Magisterexamen vid Royal College of Arts i London. Bakgrund som fotograf för en rad kända brittiska magasin. Järdemars fotografi och videoverk har visats i Sverige och utomlands. Har deltagit i internationella residensprogram och filmfestivaler och fått motta stipendier och bidrag från Konstnärsnämnden.


Kjell Persson


Viktor AnderssonFoto: Oskar Willers