Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Klassisk sångutbildning på heltid

Kulturamas utbildning Klassisk sång på heltid riktar sig till dig med en bra vokalteknisk grund som nu vill gå vidare för att i framtiden kanske bli yrkesverksam som sångare eller pedagog.

Information

Utbildningens namn

Klassisk sång

Nivå

Grundläggande/Högskoleförberedande

Studietider

26 augusti 2019 - 12 juni 2020

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

100% heltid

Avgift

46 200 kr/termin

Sista ansökningsdag

Vi tar nu emot sena ansökningar

Utbildningens innehåll

På utbildningen Klassisk sång får du de viktigaste verktygen för en framtid som sångare; sångteknik, instudering med pianist, interpretation (tolkning av text och musik), mycket scenisk träning inkl. skådespelarträning, ensemblesång, samt romans- och sakral interpretation.

Vi lägger också stor vikt vid din möjlighet att utvecklas som person och artist. Detta sker dels i mötet med våra lärare men också med dina klasskamrater.

Under läsåret arrangeras ett flertal romans- och operakonserter, kyrkokonserter samt andra uppspel. På våren gör klassen ett eget operaprojekt.

Linjen är en del av Kulturamas Stockholm Operastudio och eleverna medverkar som kör i deras operauppsättningar. Detta ger dig en god erfarenhet av scenframträdande och att få arbeta tillsammans med en regissör i en operaproduktion

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Stockholm Operastudios Operalinje eller till Musikhögskolans sångutbildningar med klassisk inriktning.

Alla våra lärare är eller har varit yrkesverksamma inom den klassiska musiken och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching.

En del av undervisningen är nivågrupperad och bedrivs gemensamt med de båda utbildningarna.

Utbildningsplan Klassisk sång 2018

Exempel på schema

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Vi tar nu emot sena ansökningar.

Audition/intervju
Audition äger rum 21 mars. Tider för audition finns att boka på YH-antagningen när du gör din anmälan.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Du kan ha tagit sånglektioner, sjungit i kör eller på annat sätt börjat utveckla din röst. Om du har sjungit i andra genrer t ex musikal är detta en chans att utveckla och stabilisera din sång.

Kan du läsa noter är det en fördel, men inte ett krav.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Lånet omfattar totalt ca 119 040 kr läsåret 2019/20.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Ylva Nordin
Rektor Kulturama utbildningar
010-157 63 69
ylva.nordin@kulturama.se

Eva Österberg
Konstnärlig ledare
010-157 63 10 / 073-376 19 10
eva.osterberg@kulturama.se