Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Dansutbildning på heltid

Kulturamas heltidsutbildning i dans är en utbildning för dig som älskar att uttrycka dig med och vill leva och andas dans under ett intensivt år. Du kommer att få en gedigen dansträning i balett, jazz, modern dans, hip-hop och rytmik. Du kommer med andra ord få en unik bredd och fördjupning som förbereder dig för vidare studier.

Information

Utbildningens namn

Dansare

Nivå

Grundläggande/Högskoleförberedande

Studietider

26 augusti 2019 - 12 juni 2020

Omfattning

40 veckor

Studietakt

100% heltid

Avgift

46 200 kr/termin

Sista ansökningsdag

Vi tar nu emot sena ansökningar

Utbildningens innehåll

Parallellt med dansträningen kommer du att få arbeta i olika projekt. Ett sådant kan vara att samarbeta med studenter från våra andra estetiska utbildningar.

Du kommer att få arbeta med uppgifter, både individuellt och i grupp, under handledning av dina pedagoger. Självstudier och eget skapande är också en viktig del i utbildningen. Därför finns det varje vecka disponibel tid som du som studerande kan nyttja för egen träning, koreograferande, förberedelser, analys och reflektion.

Dansutbildning som ger mervärde

Till Kulturamas dansutbildningar söker sig blivande danskonstnärer från hela Sverige och Norden. Utbildningen kan ses som ett startskott för en fortsatt professionell danskarriär, vidareutbildning i dans eller annan scenisk verksamhet.

På Kulturama finns det också en unik möjlighet till gränsöverskridande samarbeten eftersom skolan även bedriver utbildning för musiker, sångare, musikproducenter, singer/songwriters, filmare och fotografer. Att arbeta tillsammans i olika projekt är att bygga nätverk för framtiden.

Efter utbildningen kan du söka dig vidare till högre utbildningar som DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademien.

Ladda ner utbildningsplan

Exempel på schema

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Vi tar nu emot sena ansökningar.

Audition
Audition äger rum lör 23 mars. Tider för audition finns att boka på YH-antagningen när du gör din anmälan.

Möjlighet till digital audition finns.

Digital audition

Du har även möjlighet att göra audition digitalt på distans om du inte har möjlighet att komma det aktuella datumet för provet. Ta då direktkontakt med Britt-Inger Sundbring på 010-157 64 45 alt. maila brittinger.sundbring@kulturama.se

Så här gör du en digital audition:

Presentera dig kort med en film med namn och vilka stilar du visar.

Stil

Välj två dansstilar att visa upp dig i. Vi ser gärna att du väljer bland följande danstekniker:

  • balett
  • jazz
  • modernt
  • hip-hop

Du kan också visa ett eget val av dans. Varje stil presenteras för sig. Det behöver inte vara originalkoreografier som du skapat själv. Du kan framföra stycken, eller fraser/stegkombinationer som någon annan skapat.

Att tänka på!

Tänk gärna på att använda rummet på flera sätt som exempelvis rörelser på plats och förflyttningar samt rörelser på olika nivåer. Arbeta med skiftande dynamiker och energier. Vi vill se så mycket av dig och din dans som möjligt. Välj kläder/kostym som gör att filmen visar det du framför samt att det filmas på ett avstånd som visar både helhet och detaljer.

Leverans av material

  1. Dansen på filmen skall vara minst 1 min och 30 sek och max 2 min. Hela filmens längd bör inte överstiga 3 minuter.
  2. Ladda upp filmen till ditt (gratis) konto på tex YouTube, eller motsvarande. (Filmen kan
    t ex laddas upp direkt från telefonen
  3. Välj "Olistat" för att inte sprida filmen.
  4. Kopiera länken och klistra in i din ansökan till Kulturama. OBS Skicka inte filen, den får förmodligen inte plats i vårt ansökningssystem.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer om studiemedel på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Lånet omfattar totalt ca 119 040 kr läsåret 2019/20.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Ylva Nordin
Rektor Kulturama utbildningar
010-157 63 69
ylva.nordin@kulturama.se

Britt-Inger Sundbring
010-157 64 45
brittinger.sundbring@kulturama.se

Helene Franzén
Utbildningsplanerare
010-157 62 38
helene.franzen@kulturama.se