Manliga musiker spelar och sjunger på scen
Manliga musiker spelar och sjunger på scen

Låtskrivarutbildning

Din musik, ditt framtidsyrke!

Vill du satsa på att bli en framgångsrik låtskrivare och artist? På Kulturama ger vi dig alla möjligheter att ta dig till nästa nivå! Vi erbjuder tre olika utbildningar: högskoleförberedande, yrkesförberedande och en deltidsutbildning. Samtliga utbildningar är CSN-berättigade.

På våra utbildningar Musiker och SångareStockholm Musikutbildningar 1 får du grundläggande kunskaper inom sång, musik, låtskrivande, och musikproduktion samt verktyg för att kunna söka vidare till en högre utbildning som till exempel musikhögskolan eller Kulturamas Stockholm Musikutbildningar 2.

Kulturamas Låtskrivare, Stockholm Musikutbildningar 2 riktar sig till dig som har goda förkunskaper inom låtskrivande och till dig som kanske redan gått en musik- eller låtskrivarutbildning antingen på folkhögskola eller vår egen högskoleförberedande utbildning. Utbildningen förbereder dig inför branschen med fortbildning inom din valda huvudinriktning och med bland annat branschkunskap och företagande som kompletterande kurser.

Låtskrivare deltid är en chans för dig som vill kombinera deltidsarbete med att samtidigt utveckla ditt låtskrivande, allmänna musikalitet och få kunskaper inom sångteknik.

Oavsett vilken utbildning du väljer så är du redo att ta nästa steg – antingen att söka dig vidare till en högre utbildning eller kliva rakt ut på scenen med ditt eget musikmaterial.

Kulturama

Kulturama ligger i Hammarby Sjöstad, ett stenkast från Södermalm i Stockholm, och är Nordens största skola för estetiska utbildningar. På våra Konst- och Kulturutbildningar samlas kring 200 studerande från hela landet som har siktet inställt på en karriär på eller bakom scenen. Här finns utbildningar inom dans, foto, film, klassisk sång, musikal, musikproducent, opera, skådespelare och sång - pop, rock & soul. Utbildningarna öppnar upp för unika samarbeten över de estetiska gränserna.

Läs även foldern om Kulturama Konstnärliga Utbildningar.

Aktuellt

Musik

Utbildningar inom musik och sång

Vill du satsa på en karriär som musiker, musikproducent, låtskrivare, sångare och artist? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under...

Utbildning
19 november 2020
Läs vidare om "Utbildningar inom musik och sång"
Musik

Arbeta som musiker

Att jobba som musiker är en dröm för många. Spektret och variationen inom musikeryrket är stort och möjligheterna är oändliga. Att musicera är ett unikt konstnä...

Utbildning
26 september 2022
Läs vidare om "Arbeta som musiker"