Musikerutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent, deltid

Program

Musiker

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

22 augusti 2022 - 9 juni 2023

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

24 400 kr/termin

Sista ansökningsdag

Öppet för sen anmälan.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Detta är en utbildningsmöjlighet för dig som vill deltidsarbeta och samtidigt utveckla din spelskicklighet och musikalitet. Du spelar gitarr, keyboard, bas, blås eller trummor/slagverk och får hjälp av professionella musiker/pedagoger att utveckla dig på ditt instrument och på notläsning. Vi övar improvisation, puls och timing i olika typer av ensembler. Efter avslutande studier har du utvecklats som musiker och erövrat kunskaper som gör det möjligt att direkt söka till Kulturamas musikerutbilning på heltid.

Utbildningens innehåll

Vår undervisning

Du kommer få möta och inspireras av olika musikvärldar, stilar och konstellationer. Allt det här gör att ditt eget musicerande breddas och du kommer att utvecklas både i ditt solo- och ensemblespel. Det senare är en viktig del i utbildningen för du kommer regelbundet att få uppträda tillsammans med dina klasskamrater på olika scener i Stockholm.

Under ledning av våra professionella pedagoger, som alla är yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musiker och artist, samtidigt som du utvecklas på ditt huvudinstrument.

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett antal konserter på Kulturamas egna scener.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Vi på musikerutbildningen har tillgång till ensemblesalar för musik, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basundervisningssalar, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas musikerutbildning på heltid eller annan musikutbildning.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns flertalet olika utbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över de estetiska gränserna. Vi har också bra kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister och du kommer att få många chanser att uppträda och visa vad du kan redan under din utbildning. Musikerutbildningen förbereder dig för att kunna jobba direkt i branschen eller studera vidare vid Musikhögskolan/SMI.

Ansökan och antagningsprov

Audition/intervju
Antagningsprovet till Musiker sker i år digitalt:
Du ska spela in en film där du framför din förberedda låt på ditt instrument. Viktigt är att vi får se ditt ansikte och dina fingrar när du spelar. Vi ser gärna också att du spelar till en bakgrund och det går alldeles utmärkt att spela till Spotify eller liknande.
Inspelningen kan göras med mobilkamera eller dator och får inte bearbetas efteråt. Detta för att kunna göra en likvärdig bedömning av alla sökande.
För dig som söker på gitarr eller piano vill vi att du förutom ackordspel i din film visar melodispel och gärna ett solo på ditt instrument.
Du kommer därefter att bli intervjuad av någon ur juryn.

Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.

Förkunskaper och behörighet

Grundläggande kunskaper på ditt huvudinstrument.

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom avdelning A3, där studiemedelskvoten är på gymnasial nivå och där du vanligtvis har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning. Tollare folkhögskola ligger naturskönt med utsikt över Skurusundet i Nacka, ca 15 minuter med buss från Hammarby Sjöstad.

Boendet är i internatform och det finns olika slags rum att hyra. Alla rum delar kök och vissa rum delar badrum.

Tollare folkhögskola drivs i samarbete med IOGT-NTO och har krav på total drogfrihet. Om du blir antagen till någon av våra utbildningar kan du skriva till oss för att få mer information:
tobias.anderson@kulturama.se

Läs mer om Tollare folkhögskola

Kontaktpersoner

Helene Franzén
Bitr. rektor
010-157 62 38
helene.franzen@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Läs mer om musikerutbildningen

Musik

Utbildningar inom musik och sång

Vill du satsa på en karriär som musiker, musikproducent, låtskrivare, sångare och artist? På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under...

Utbildning19 november 2020
Läs vidare om "Utbildningar inom musik och sång"
Sång

Sånt är livet

Varje år sätts en gemensam konsert upp av de studerande på Sångutbildningen – pop, rock & soul och Musikerutbildningen. Det här året fick konserten namnet "Sånt...

Utbildning10 mars 2021
Läs vidare om "Sånt är livet"

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera
Läs vidare om "Påbyggnadsutbildningar"

Påbyggnadsutbildningar

Kulturamas gedigna kompetens inom estetiska områden och konstnärliga utbildningar samt breda utbildningsnivåer erbjuder nu ytterligare möjligheter till studier och utveckling inom ramen för påbyggnadsutbildning samt kompetens- och fortbildningskurser. Här kommer du hitta flera alternativ framöver.

Påbyggnadsutbildningar