Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Fotografisk utbildning på heltid

Utbildningen ger dig de praktiska och teoretiska kunskaperna som behövs för att du ska kunna jobba som fotograf eller fotoassistent. Du kommer lära dig stillbild men också rörlig bild som är en del av det fotografiska yrkeskunnandet. På utbildningen förhåller vi oss fritt till teknik och låter dig experimentera med olika uttryck både analogt och digitalt!

Information

Utbildningens namn

Fotografisk utbildning

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

100% heltid

Studietider

26 augusti 2019 - 12 juni 2020

Avgift

49 500 kr/termin

Sista ansökningsdag

Vi tar nu emot sena ansökningar

Utbildningens innehåll

Kulturama Fotoskola har både de rätta kunskaperna och tekniska resurserna för att ge dig en modern utbildning inom bildskapande. I över trettiofem år har vi utbildat kunniga fotografer till professionella verksamheter. Duktiga lärare, alla verksamma inom det fotografiska fältet, ger dig högkvalitativ undervisning.

Våra väl utrustade studios och digitala salar, ett stort analogt fotolabb och generösa öppettider för eget arbete möjliggör en god studerandemiljö. Dessutom har vi en mängd olika kameror och ljussättningskit till utlåning.

Utbildningen är upplagd i block, där du lär dig behärska stillbild och rörlig bild av såväl iscensatt som dokumentär karaktär, kamerateknik, ljussättning och ljud. Du kommer också att få lära dig använda de senaste digitala verktygen inom bildbehandling, grading och postproduktion, såsom Photoshop, After Effects och Premiere.

Studier i samtidsfotografi och film, övningar i kritik och bildanalys gör att du får lära känna såväl historiska som nyskapande fotografiska praktiker. Vi besöker utställningar och bjuder in gästföreläsare som pratar om sitt arbete.

Du förväntas arbeta mycket utanför lektionstid och har tillgång till skolans datasalar, fotolabb, ateljéer och övriga lokaler.

Första terminen avslutas med en utställning i skolans lokaler och andra terminen avslutas med en utställning utanför skolan.

Vi har en generös utlåning av utrustning för arbete utanför skolan, t ex studioblixtar, analoga och digitala mellanformatskameror, storformatskameror och objektiv. Du förväntas ha egen digital systemkamera.

Utställning

Första terminen avslutas med en utställning i skolans lokaler och andra terminen avslutas med en utställning utanför skolan.

Följ oss på Tumblr

kulturamafoto.tumblr.com

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Vi tar nu emot sena ansökningar.

Audition/intervju
Antagningsintervjuer ägde rum 18-19 mars. Nya tider för intervju (20 maj) finns att boka på YH-antagningen när du gör din anmälan.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Om du går en 1-årig heltidsutbildning kan du som mest få 59 520 kr/år läsåret 2019/20.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Torbjörn Langborn
Bitr. rektor
010-157 62 68
torbjorn.langborn@kulturama.se