Egna fotoböcker och fotografier i avgångsutställning
Ida Larsson är en av de 14 studerande som ställer ut sina bilder med fotobok på Galleri Kontrast i Stockholm mellan den 3 juni och 6 juni. Avgångsutställningen ...
Information
Fotografisk utbildning
Yrkes- och högskoleförberedande
40 veckor, 2 terminer
100% heltid
21 augusti 2023 - 7 juni 2024
46 900 kr/termin
27 mars 2023
Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.
Utbildningen fokuserar främst på stillbild men även rörlig bild, som idag är en del av den fotografiska yrkesrollen. Det här året är till för dig som vill utveckla grundläggande fotografiska kunskaper för att kunna arbeta i branschen eller söka vidare till en konstnärlig högskola.
Lokal utbildningsplan Fotografisk Utbildning 2022-2023
Utbildningen innehåller kurser inom: stillbild, rörlig bild, bildjournalistik, mode, porträtt, produktfotografi, företagande och fotografins historia. Du kommer också att få lära dig de senaste digitala verktygen inom bildbehandling och postproduktion. Under utbildning arbetar vi i första hand Adobes programvaror som: Photoshop, Lightroom Classic, Premiere Pro och After Effects.
Våra lärare har stor erfarenhet av branschen och de utformar övningar och uppgifter som syftar till att du ska lära dig göra yrkesuppdrag. Vi gör studiebesök, ser utställningar och bjuder in yrkesverksamma gästföreläsare.
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.
Utöver lektionstid, kvällar och helger, har du tillgång till skolans datasal med skanner och skrivare, fotolabb och tre fullt utrustade studios. Vi har generös utlåning av en mängd olika kameror och ljussättnings-kit m.m men du förväntas ha tillgång till egen digital systemkamera.
Våra studerande fortsätter till högre studier eller inleder sin karriär inom yrket som fotograf.
I Kulturamahuset finns också musik-, dans- och teaterutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.
Kulturama har kontinuerliga samtal med representanter från branschen och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.
Se studerandes bilder på: kulturamafoto.tumblr.com
Sista ansökningsdag
27 mars 2023.
Arbetsprover/intervju
Antagning sker efter bedömning av arbetsprover och intervju.
Arbetsproverna skall bestå av ett personligt brev samt 5 bilder, alternativt en 3 min film.
Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.
Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning, alternativt ha viss yrkeserfarenhet.
Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom avdelning A3, där studiemedelskvoten är på gymnasial nivå och där du vanligtvis har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.
Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för att till största delen finansiera din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften.
Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.
I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning. Tollare folkhögskola ligger naturskönt med utsikt över Skurusundet i Nacka, ca 15 minuter med buss från Hammarby sjöstad.
Boendet är i internatform och det finns olika slags rum att hyra. Alla rum delar kök och vissa rum delar badrum.
Tollare folkhögskola drivs i samarbete med IOGT-NTO och har krav på total drogfrihet. Om du blir antagen till någon av våra utbildningar kan du skriva till oss för att få mer information:
tobias.anderson@kulturama.se
Läs mer om Tollare folkhögskola
Mattias Wallin
Bitr. rektor
010-157 63 58
mattias.wallin@kulturama.se
Ida Larsson är en av de 14 studerande som ställer ut sina bilder med fotobok på Galleri Kontrast i Stockholm mellan den 3 juni och 6 juni. Avgångsutställningen ...
Brinner du för att berätta med film och drömmer om att en dag kunna arbeta med att skriva manus, regissera, arbeta med filmfoto, ljud, klippning eller bli produ...
Johan Wirén studerar på Fotografisk Konstutbildning på Kulturama. I denna video delar han med sig av sina tankar och känslor om sin utbildning och om Kulturama.
På Kulturamas dansutbildningar får du utvecklas inom flera olika dansstilar. Läs mer!
Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!
Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!
Kulturamas Låtskrivare & Artistutbildningar passar dig som vill satsa på att bli en framgångsrik sångare och artist. Läs mer!
Kulturamas Musikalartistutbildning riktar sig till dig som vill satsa på en karriär som musikalartist och artist. Läs mer!
Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!
Kulturamas musikproducentutbildningar är för dig som vill skapa musik till dig själv och andra. Läs mer!
På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!
Kulturamas teaterutbildningar är för dig som vill utvecklas inom skådespeleri. Läs mer!
Kulturamas Sångutbildningar - klassisk & musikal riktar sig till dig som vill utveckla och utforska din sångröst. Läs mer!
Kulturamas sångutbildningar utvecklar dig som sångare / artist och förbereder dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!
Kulturamas gedigna kompetens inom estetiska områden och konstnärliga utbildningar samt breda utbildningsnivåer erbjuder nu ytterligare möjligheter till studier och utveckling inom ramen för påbyggnadsutbildning samt kompetens- och fortbildningskurser. Här kommer du hitta flera alternativ framöver.