Spela i band - soul, funk och R&B! 5 dagar i vecka 26

Information

Nivå
Fortsättning och avancerad
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Ras Tafari
Startdatum
24 juni 2024
Dag och tid
Mån-Fre 13:00-15:30
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
67870
Avgift
2 700 kr
Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela i band med andra? Då är det här intensivkursen för dig i sommar!

Om kursen

Det här är en kurs för dig som behärskar ditt instrument och vill utvecklas i att spela i band.

När du anmäler dig är det viktigt att du berättar vilket instrument du spelar, hur länge du hållit på, och om du har några särskilda genrepreferenser. Då ambitionen är att få ihop så jämna grupper som möjligt är vi tacksamma om du svarar så utförligt du kan. Vissa instrument, som gitarr, kan dröja längre att placera då det är ett populärt instrument med många utövare. När vi är klara med gruppindelningen kontaktar vi dig igen och bekräftar att ni kan starta. Om det är många som anmäler sig till just ditt instrument blir du placerad som reserv tills vidare.

Innehåll och mål

Fokus på den här intensivkursen ligger på musikaliskt samspel, att lära sig kommunicera med musik och att fördjupa sin repertoarkännedom inom soul, funk och r&b. Repertoaren väljer vi tillsammans. 

Upplägg

Vi sätter samman grupper utifrån intresse, instrument och erfarenhet, men om ni redan är en grupp som vill spela tillsammans kan det också gå att ordna. Det här är en intensiv sommarkurs där du får möjlighet att spela tillsammans med andra. 

Det här är en intensiv sommarkurs måndag-fredag 24/6-28/6. Varje kurspass har en paus på 15 minuter.

Förkunskaper

Du bör känna dig bekväm med ditt instrument och ha spelat ett tag, hur länge som behövs beror bland annat på vilket instrument du spelar och vilken musikstil du är intresserad av.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med eget instrument (/trumstockar). Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, men du har stor möjlighet att påverka låtval med mera.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang