Jazzensemble. Intresseanmälan (pris från 2950 kr)

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
65250
Spela i jazzensemble - förverkliga din dröm och upplev glädjekällan i att musicera. De flesta kurserna startar vecka 7 på våren och vecka 37 på hösten.

Om kursen

Provspel för jazzensemblekurserna äger preliminärt rum i vecka 5 och 35.

Intresseanmälan / kursavgift

Intresseanmälan är avgiftsfri och ej bindande.

Kursavgiften för jazzensemble 10 x 90 minuter är 2950 kr.

Ange instrument/sång, nivå och eventuellt önskemål om dag och tid i meddelandefältet vid anmälan.

Innehåll

Ensemble med fokus på improvisation, samspel och uttryck inom afrogenren. Vi arbetar grundligt med att utveckla vår känsla för musikens alla element som till exempel dynamik, sväng, timing, frasering, rytmik, harmonik, melodik, influenser och olika stilarter i relation till varandra.

Kursupplägg

Kursen bedrivs varje vecka med uppehåll för lov. Eget instrument krävs.
Max 8 deltagare.

Intresseanmälan innebär att du blir kallad till ett kostnadsfritt provspel med kursledaren 1-2 veckor innan kursstart och får spela upp något valfritt på ditt/dina instrument - antingen själv eller tillsammans med kursledaren. Detta provspel ligger sedan till grund för hur kursledaren kommer att forma ensemblegrupperna. Hänsyn tas bland annat till instrument, nivå, intresse och ambition. Antagningsbesked ges i slutet på veckan efter provtillfället. Kursdag bestäms efter provspelningen. Möjliga kursdagar är måndag, tisdag eller onsdag. Kursen avslutas med ett uppspel på Kulturama.

Provspelet är inte bindande men vi kan inte heller garantera en plats i en ensemble.

De tider vi har för jazzensemble i första hand:

Måndag 19.30-21.00
Tisdag 19.30-21.00

Vid hög efterfrågan kan dessa utökas med en annan kursledare.

Kombirabatt!
Vi ger dig 25 % rabatt på alla Spela i bandkurser i kombination med en musik- eller sångkurs. På detta sätt får du ett mycket bra och roligt sammanhang att utöva dina kunskaper som du får i din sång-/musikkurs.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Bra att veta

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://jonasnaslundab.se & https://www.windcorp.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang