Saxofon fortsättning plus, termin 3

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
August Hugmark
Startdatum
20 februari 2024
Dag och tid
Tisdagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
25362
Avgift
3 000 kr

Få platser kvar

Spela saxofon - välkommen till en av Kulturamas många musikkurser!

Om kursen

Innehåll och mål

Vi fortsätter med gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. Vi ökar vår förståelse för form och harmonik. Vi utvecklar vårt individuella ”sound” och uttryck. Vi fördjupar vår förmåga att improvisera över olika låtar. Vi övar att spela solistiskt och ensemblemässigt. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi använder oss av beprövad repertoar ur jazz-, vis- och pop/rocktraditionen. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Du bör ha god notvana och instrumentkännedom, och behärska instrumentet obehindrat, minst 8-10 terminers förkunskaper eller motsvarande. Vi har flera olika nivåer på grupperna, och din utveckling är individuell. Gruppindelning sker i samråd med läraren.

Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Eventuellt spelbok ingår ej i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Det är uppehåll för kursen vid lov.

Du har med dig din egen saxofon. Både alt- och tenorsax går bra.
Det går att hyra sax bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB, Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning.

https://jonasnaslundab.se, https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang