Saxofonensemble med storbandsfeeling. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning och avancerad
Ålder
Vuxen 18+
Startdatum
12 september 2024
Dag och tid
Torsdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25506
Avgift
3 500 kr

Få platser kvar

Drömmer du om att vara del av en saxofonkvintett? Här får du träna upp ensemblespel, lyssna och samspela.

Om kursen

Innehåll och mål

Här är fokus på att spela i en ensemblekonstellation, du bör ha gått kurser tidigare eller tillägnat dig kunskaper på annat sätt. Vi spelar musik ur storbandsrepertoaren eller motsvarande musikalisk kontext. Vi arbetar med improvisation och dynamiskt spel i grupp. Vi arbetar med intonation klangfärg. Du behöver känna dig bekväm med ditt instrument för att få ut det mesta av ensemblespelet.

Upplägg

Vi spelar i grupp och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka, du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Sättningen för den här ensemblen/saxofonkvintetten är i första hand 2 altsaxofoner, 2 tenorsaxofoner samt 1 baritonesaxofon. 
Sopransaxofon kan också vara möjligt att spela i ensemblen.

Uppge vilken saxofon du spelar när du anmäler dig till kursen. Därefter återkommer vi med besked om det finns plats i gruppen och om vi behöver ha någon form av provspel.

Förkunskaper

Du bör ha mycket god notvana och god instrumentkännedom, 10-12 terminers förkunskaper eller motsvarande. Du ska kunna läsa noter avista(dvs direkt från bladet) i lugnt tempo(ca 60bpm). Din utveckling är individuell och tiden du ger ditt spelande, liksom om du spelar andra instrument, påverkar din nivå.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du har med dig din egen saxofon. Material sammanställt av kursledaren med utgångspunkt i gruppens behov. 

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vid lov.

Det går att hyra saxofon bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala, http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang