Saxofon fortsättning plus, termin 5-6. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
11 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25509
Avgift
3 000 kr

Få platser kvar

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig. Gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi fortsätter med gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. Vi ökar vår förståelse för form och harmonik. Vi utvecklar vårt individuella ”sound” och uttryck. Vi fördjupar vår förmåga att improvisera över olika låtar. Vi övar att spela solistiskt och ensemblemässigt. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi använder oss av beprövad repertoar ur jazz-, vis- och pop/rock-traditionen. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Förkunskaper

Du bör ha god notvana och instrumentkännedom, och behärska instrumentet obehindrat, minst 8-10 terminers förkunskaper eller motsvarande. Vi har flera olika nivåer på grupperna, och din utveckling är individuell. Gruppindelning sker i samråd med kursledaren.

Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Vi kommer att utgå från spelboken ”Saxofonen och jag 4”, samt annat material som komplement till boken. Material sammanställt med utgångspunkt i gruppens behov. Du har med dig din egen saxofon. Spelboken ingår ej i kursavgiften. Du får mer information om kursmaterial i samband med kursstart.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vid lov.

Det går att hyra saxofon bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala, http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang