Saxofon fortsättning. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
11 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:40-19:25
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25510
Avgift
1 950 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig, men med en saxofon kan du också ”gråta” fram en melodi. Här är en kurs för dig som spelat en termin eller har motsvarande kunskaper.

Om kursen

Innehåll och mål

På fortsättningsnivå är målet att du ska kunna spela lite mer avancerade stycken. Nu kommer du få utveckla din notläsningsförmåga men även här är en del av undervisningen byggd på gehörsspel. Ett något större fokus kommer också läggas på teknik (munsättning, tonbildning andning, tunga och hållning). Utöver detta kan man även få undervisning i improvisation, sektionsspel, intonation och höjdspel. 

Upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Förkunskaper

Du ska ha spelat två terminer eller motsvarande.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Vi kommer att utgå från spelboken ”Saxofonen och jag 1”,  samt annat material som komplement till boken. Spelboken ingår ej i kursavgiften. Du har med dig din egen saxofon. Du får mer information om kursmaterial i samband med kursstart.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vid lov.

Ta med egen saxofon (vi spelar endast på altsaxofon, ej tenor).

Det går att hyra saxofon bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang