Saxofon, fortsättning. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
13 februari 2024
Dag och tid
Tisdagar 18:40-19:25
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25334
Avgift
3 300 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig, men med en saxofon kan du också ”gråta” fram en melodi. Här är en kurs för dig som vill börja från början.

Om kursen

Innehåll och mål

Du får lära känna instrumentet genom gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter. Vi börjar med enkla melodier i olika genrer samt enkel improvisation. Vi går också igenom de grundläggande byggstenar som all musik bygger på. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg

Kursen bedrivs som minigrupp varje vecka med uppehåll för lov. Vi anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.
Max 3 deltagare.

Förkunskaper

Minst två terminer på nybörjarkurs eller motsvarande. Vi anpassar nivån efter gruppens behov och det är därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat saxofon tidigare, och om du kan noter.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Vi kommer att utgå från spelboken ”Saxofonen och jag 1”,  samt annat material som komplement till boken. Spelboken ingår ej i kursavgiften. Du har med dig din egen saxofon. Du får mer information om kursmaterial i samband med kursstart.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vid lov.

Ta med egen saxofon (vi spelar endast på altsaxofon, ej tenor).

Det går att hyra sax bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala, http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang