Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Utbildning inom filmproduktion på heltid

Utbildningen Filmproduktion på Kulturama Filmskola är den naturliga fortsättningen på Film. På Filmproduktion utvecklar du dina kunskaper och fördjupar dina erfarenheter av praktisk produktion. Här har du också ytterligare möjlighet att utifrån ditt intresse kunna profilera dig mot manus/regi, foto/ljus, klippning/efterarbete eller inspelning/produktion.

Information

Utbildningens namn

Filmproduktion

Nivå

Yrkesförberedande/ Högskoleförberedande

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

100% heltid

Studietider

26 augusti 2019 - 12 juni 2020

Avgift

49 800 kr/termin

Sista ansökningsdag

15 mars

Utbildningens innehåll

Filmproduktion ger dig en särskild fördjupning i regi och manusarbete bland annat tack vare flera workshops i regi, med inhyrda professionella skådespelare. Det tekniska hantverket förfinas med workshops i filmfoto, ljussättning, ljud, redigering, bildberättande m.m.

Filmproduktion ger eleven ett utrymme att nischa sig, vardera elev tildelas goda möjligheter att välja kurser och lärare inom de områden som känns mest passande för eleven.

Eleverna på Filmproduktion producerar mer film och vi lägger ett större fokus på resultatet - de färdiga filmerna. I och med att varje elev mer konsekvent fördjupar sin yrkesroll i teamet, har grupperna möjlighet att arbeta mer effektivt med sina produktioner. Ni får nu också längre tid till för- och efterarbete. Ni arbetar i team (4–5 personer) men utbildningen innehåller även individuella filmuppgifter vilket ger dig en unik chans att utveckla din särart.

Utöver alla övningar och workshops produceras också tre kortfilmer. Av dessa är en individuell och de övriga två gör du i team. Till vårterminens stora projekt, Slutfilmen, får varje grupp 22 500 kr i filmbudget.

Tanken är att du ska kunna ha en showreel att visa upp efter utbildningen.

Många av Filmproduktions slutproduktioner har erhållit festivalpriser och visats på TV och målet med utbildningen är att du ska få en gedigen kompetens för arbetslivet. Vi samarbetar också med ett flertal produktionsbolag för att kunna förmedla praktikmöjligheter i olika projekt parallellt med utbildningen.

Utbildningsplan Filmproduktion 2018

Viktigt att veta

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 15 mars.

Audition/intervju

Antagningsintervjuer äger rum v. 12 och v. 13.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

OBS! Det går att söka direkt till Filmproduktion utan att ha gått Film innan.

Studiemedel

CSN från 18 år (enligt A3), rätt att söka merkostnadslån.

Läs mer om studiemedel på csn.se

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Torbjörn Langborn
Bitr. Rektor
010-157 62 68
torbjorn.langborn@kulturama.se

Oskar Willers
Konstnärlig ledare
010-157 63 06
oskar.willers@kulturama.se