Teater 50+ - Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 50+
Lärare
Catarina Vesterlund
Startdatum
18 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25585
Avgift
2 450 kr

Få platser kvar

Fortsätt med teaterns underbara hantverk och utvecklas tillsammans genom skådespelarövningar, samarbetes- och koncentrationsträning.

Om kursen

Innehåll och Mål

Fortsättningskurs för dig som är 50+ och nyfiken på teater eller vill ta upp ditt teaterintresse efter ett uppehåll. Vi jobbar med grundläggande skådespelarövningar och improvisationsövningar samt samarbetsövningar för att utveckla fantasi och spontanitet

Upplägg

Vi börjar med övningar för att hitta trygghet, för att se och lyssna till varandra och för att träna samarbete. Vi fortsätter sedan att lära oss mer av teaterns olika byggstenar. Genom skådespelarövningar, samarbetes- och koncentrationsträning jobbar vi med teaterns hantverk. 

Förkunskaper

Du bör ha gått en teaterkurs eller liknande tidigare.   

Kursledare

Cacki (Catarina) Westerlund är skådespelare, regissör och teaterlärare. Hon har bla en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik. Läs mer om Cacki och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Improvisation och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Är du intresserad av att studera teater på en högre nivå har Kulturama en teaterutbildning på heltid för vuxna.  

Bra att veta 

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang