Sommarkurs Balett - Nybörjare plus/Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Hannah Lundgren
Startdatum
10 juni 2024
Dag och tid
Mån, Ons-Fre 17:15-18:45
Antal tillfällen
4 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
25606
Avgift
950 kr
Balett är en dansform med stark tradition i att förmedla grundläggande danstekniska kunskaper.

Om kursen

Förkunskapskrav

Kursen vänder sig till dig som har dansat Balett minst 2 terminer.

Kursinnehåll

Baletträningen förbättrar hållning, styrka, smidighet, koordination och strävar efter balettens rena linjer utifrån elevens förutsättningar. Lektionerna innehåller övningar vid stången, rörelsekombinationer på plats, förflyttningssteg, improvisationsövningar och kortare kombinationer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser i klassisk balett upp till fortsättningsnivå. Alla de scenkonstnärliga dansformerna korsbefruktar varandra. För att utvecklas inom klassisk balett kan man träna både modern och nutida dans och/eller jazz. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Kläder

Åtsittande kläder, typ trikå eller liknande. Balettsko med tunn och mjuk sula.

Kursledare

Hannah Lundgren

Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan (nuvarande SKH) och en ämneslärarexamen med inriktning dans från Karlstads universitet. Hon vidareutbildade sig på University of Chichester i Storbritannien och på Dance New Amsterdam i New York. Hannah är certifierad yogalärare via Yoga Alliance och mottog nyligen ett stipendium för att studera till att bli instruktör i pbt (progressive ballet technique). Hannah har över tio års erfarenhet av dans och yogaundervisning för barn och vuxna. Hon har även arbetat som dansare i ett flertal produktioner internationellt och i Sverige, bland annat på Disneyland i Paris. Hannah arbetar även som ämneslärare i dans på Viktor Rydbergs Gymnasium. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang