Balett 11-15 år - Nybörjare

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
11-15 år
Lärare
Hannah Lundgren
Startdatum
6 september 2024
Dag och tid
Fredagar 16:30-17:30
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
68015
Avgift
2 200 kr
Balett är en dansform med stark tradition i att förmedla grundläggande danstekniska kunskaper.

Om kursen

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Baletträningen förbättrar hållning, styrka, smidighet och koordination och strävar efter balettens rena linjer utifrån elevens förutsättningar. Lektionerna innehåller övningar vid stången, rörelsekombinationer på plats, förflyttningssteg, improvisationsövningar och kortare kombinationer.

Klädsel

Rörelsevänliga kläder rekommenderas, barfota eller balettsko med mjuk sula.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser i klassisk balett upp till fortsättningsnivå. Alla de scenkonstnärliga dansformerna korsbefruktar varandra. För att utvecklas inom klassisk balett kan man träna både moder och nutida dans och/eller jazz. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Pilatesklasser.

Kursledare

Hannah Lundgren

Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan (nuvarande SKH) och en ämneslärarexamen med inriktning dans från Karlstads universitet. Hon vidareutbildade sig på University of Chichester i Storbritannien och på Dance New Amsterdam i New York. Hannah är certifierad yogalärare via Yoga Alliance och mottog nyligen ett stipendium för att studera till att bli instruktör i pbt (progressive ballet technique). Hannah har över tio års erfarenhet av dans och yogaundervisning för barn och vuxna. Hon har även arbetat som dansare i ett flertal produktioner internationellt och i Sverige, bland annat på Disneyland i Paris. Hannah arbetar även som ämneslärare i dans på Viktor Rydbergs Gymnasium. 

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang