Balett 11-12 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
10-12 år
Startdatum
4 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:35-19:35
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
68013
Avgift
2 300 kr
Balett är en av våra mest populära danskurser! Vi utgår från barndansen som lägger grunden till den Klassiska baletten. Balett är en dansform med stark tradition i att förmedla grundläggande danstekniska kunskaper.

Om kursen

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

En vidareutveckling av barndansen som tar till vara lusten till rörelse och börjar lägga grunderna till den klassiska baletten. Improvisation används i undervisningen för att få fram rörelsekänsla och uttryck. På lektionen blandar vi det lugna och metodiska med ren dansglädje. Med rörelse och musik utvecklar vi kroppsmedvetenhet och kontroll och det där alldeles egna. Alla som kommer på lektionerna ska få känna sig sedda, inkluderade och trygga att utvecklas.

Klädsel

Rörelsevänliga kläder rekommenderas, barfota eller balettsko med mjuk sula.

Kursledare

Eli Edbom

Eli började dansa som 6-åring på Danscompagniet vid Fridhemsplan. Har studerat Danspedagog-programmet med inriktning balett på Stockholms Konstnärliga Högskola (tidigare DOCH) men även den Moderna Dansarlinjen på Balettakademien. 
Baletten är den största danskärleken men undervisar även i modernt, jazz, improvisation och barndans. Förutom att undervisa så frilansar Eli även som koreograf, dansare och gör olika projekt som föreställningar och dansfilm. Nyligen filmen Grönglöd, som var finalist på Dansfilmsfestivalen i Göteborg.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang