Akustisk gitarr, nybörjare. ODENPLAN

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Albin Fellebro
Startdatum
11 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 19:50-21:20
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25547
Avgift
2 950 kr
Lär dig spela gitarr - rock, klassiskt, jazz, country, blues, visor och schlager bygger alla på samma grund.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi går igenom vanligt förekommande ackord, enkla plockkomp och slagkomp så att du snabbt kan komma igång med ackompanjemang. Vi går även igenom melodispel. Du kommer också få en inblick i hur man läser tabulatur, i kombination med att lära sig via gehör / titta och lyssna.

Kursmaterialet består bland annat av välkända låtar som vi spelar tillsammans, ofta delar vi upp oss i stämmor - några kompar och några spelar melodi. Vid behov och i mån av tid får du även individuell handledning under våra gemensamma kursträffar.

Att spela musik ska vara lustfyllt och vi har garanterat roligt tillsammans!  

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare. Vi har flera olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela gitarr men tyckt det var svårt, eller om du spelat gitarr för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med din egen gitarr. Har du en gammal gitarr och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. De flesta tycker det är lättast att börja med nylonsträngar.

Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter

Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg.

Bra att veta

Uppehåll för lov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang