Bild & Form

Inriktningen Bild & Form - nu i Danvikstull

Kulturama grundskola i Danvikstull utökar nu med inriktningen Bild- & Form från och med årskurs fyra. Sista ansökningsdag inför höstens start är 26 maj - Först till kvarn gäller!

Profilen Bild & Form har funnits på Kulturama i Sundbyberg i många år. Nu kommer den även till Kulturama Grundskola i Danvikstull.

Inriktning passar elever som tycker om att måla, fotografera, filma och skulptera.

Till skillnad från övriga profiler är det inget antagningsprov till inriktningen Bild & form. Istället gäller först till kvarn. Den som anmäler sig först är den som är garanterad plats.

– Antal platser kommer att vara beroende på antal ansökningar som vi får in. Men vi räknar med en klass till att börja med, det vill säga 20 platser. Men det kan bli fler platser, förklarar rektor Annette Hansell.

Skolan har en lång tradition av föreställningar och shower. Eleverna på Bild & Form kommer här kunna var med och bidra med utställningar, eller arbetet med att tillverka kuliss och dekor, fota och filma.

– Kulturama Grundskolors olika profiler och årskurser samarbetar. Det ska finnas en röd tråd för samarbetet i skolan. Ett konkret exempel är vår egen julshow, säger Annette Hansell.

Sista ansökningsdag till höstens klass är 26 maj.