Musikal

20-årsjubileum firas med julshow

Kulturama Grundskola fyller 20 år och firade med stora jubileumsshower på Filadelfiakyrkan. Den efterlängtade julshowen välkomnade in publik den 15 och 16 december.

Kulturama Grundskola startade i Hammarby sjöstad 2001 med tre klasser i årskurs 5, 25 elever i varje klass och med ”Sång, Dans och Teater” som enda inriktning. Idag har Kulturama tre grundskolor i Stockholm och Sundbyberg med totalt 1 220 elever och tre estetiska profiler: Bild & Form, Musik & Sång och Musikal.

– Här på Kulturama Grundskola Danvikstull och Hammarby sjöstad så började vi med 75 elever och har vuxit så mycket att vi idag har alla tre olika profilinriktningar och 720 elever på vår skola. Eleverna är fantastiskt duktiga och genom åren har vi haft ett stort antal elever som idag jobbar på många stora scener inom musik- och teatervärlden – vi är så stolta, säger Annette Hansell, rektor på Kulturama Grundskola Danvikstull och Hammarby sjöstad.

Julshowen är en viktig del i skolan

Annette Hansell, rektor Kulturama Grundskola Danvikstull och Hammarby sjöstad

Samtliga elever från årskurserna 4 till 9 på Kulturama Grundskola Danvikstull och Hammarby sjöstad medverkar i jubileumsshowen. Det är framför allt årskurs 9 som är extra peppade då det blir deras sista föreställning och de inte fick någon föreställning förra året på grund av pandemin.

– Julshowen är ju det som vi på hela skolan gör tillsammans och är en viktig del i skolan. Alla samlas kring någonting gemensamt som de får presentera tillsammans och som elever ser fram emot hela året, säger Annette Hansell.

Julshow med publik

Jubiléet hyllas med gamla nummer över åren, med musik, sång, dans och rytmer, samt elever från tidigare år som finns med på bild och som får berätta om tiden på skolan.

– Våra fantastiska elever kommer stå på scenen för att visa vårt traditionella ljuståg när alla kommer in med levande ljus och sjunger julsånger för publiken, berättar hon.

Liksom många andra scener och kulturutövare inom scenkonst, bandades förra årets julshow på grund av pandemin och restriktionerna till följd av den. Idag får eleverna äntligen stå på scenen igen.

– Det kommer vara fantastiskt i år att få fira 20 årsjubileet med publik. Det ger en enorm känsla, framför allt för de som står på scenen. Man kan leverera på ett helt annat sätt, så publik är enormt viktig! avslutar Annette Hansell.