Lyckat samarbete mellan Kulturama och Glada Hudik-teatern

Manifestationen på Sergels torg blev ett uppskattat initiativ mellan Kulturama Grundskola Sundbyberg och Glada Hudik-teatern. Med flera hundratals människor i publiken blev budskapet om människors lika värde och mångfald en succé.

Det var den 24 maj som elever från Kulturama Grundskola Sundbyberg och Glada Hudik-teatern slog samman för att genomföra en manifestationen på Sergels torg. Dagen bestod av sång och tal för att minnas och hedra de människor som blivit utsatta för kränkande experiment utan samtycke.

– (Detta är) En manifestation för människors lika värde, en manifestation för att mångfald berikar vårt samhälle och en manifestation för att minnas och hedra de människor som blev satta på institutioner. Så mycket kärlek, så mycket hopp och så mycket tårar, skriver Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern.

Manifestationen kommer även att bli en del av filmen “Det kunde varit vi” som är skapad av Glada Hudik-medlemmarna Ida Johansson och Emma Örtlund tillsammans med grundaren Pär Johansson.

Foto: Alma Bengtsson