Teater - Nybörjare -Prova på!

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Catarina Vesterlund
Startdatum
20 augusti 2024
Dag och tid
Tisdag 18:55-19:40
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68019
Avgift
100 kr
För dig som vill pröva ett nytt uttryck som vuxen och upptäcka hur kul man kan ha på scenen!

Om kursen

Innehåll och Mål

Att spela teater - kan det vara något för dig? Nu har du möjlighet att prova! 

Att lära sig grunderna i teater, att leka och ha roligt. Att locka fram sin fantasi och kreativitet på ett sceniskt sätt. Att öva sina möjligheter att uttrycka sig med teaterns hjälp i olika situationer och i olika roller.

Upplägg

Det här är ett intensivt och roligt prova på tillfälle i teater. På nybörjarkurserna arbetar vi med skådespelarövningar, samarbetes- och koncentrationsträning. Här lägger vi stor vikt vid improvisationsövningar för att utveckla fantasi och spontanitet.  

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!  

Kursledare

Cacki (Catarina) Westerlund är skådespelare, regissör och teaterlärare. Hon har bla en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik. Läs mer om Cacki och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Är du intresserad av att studera teater på en högre nivå har Kulturama en teaterutbildning på heltid för vuxna.  

Bra att veta

Detta är ett prova-på-tillfälle.

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang