Teater - Nybörjare

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Rune Jakobsson
Startdatum
10 oktober 2024
Dag och tid
Torsdagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
8 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25588
Avgift
1 960 kr
Släpp loss din fantasi och din kreativitet i teaterlekar, övningar och improvisationer.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi arbetar med improvisationer, grundläggande teater- och dramaövningar. Målet är att få släppa loss och pröva på olika uttryckssätt men framför allt att ha roligt.

Upplägg

Under terminen kommer vi arbeta med dels sceniska övningar som fokuserar på samarbete och dels med improvisationsövningar där du får uttrycka dig med kropp och tal och känslor. Vi jobbar även med att utföra handlingar på scenen och bejaka sceniska idéer, infall och utveckla fantasin.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna! 

Kursledare

Rune Jakobsson jobbar som frilansande skådespelare och teaterlärare. Han har jobbat bla på Stadra teater, Teater DaCapo och Månteatern. Har även medverkat i några kortfilmer och reklamfilmer. Rune är utbildad på Skara skolscen, Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London. Läs mer om Rune och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Improvisation och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet.

Bra att veta

Uppehåll vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang