Teater 7-9 år (inriktning fysisk teater)

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
7-9 år
Lärare
Johan Bark
Startdatum
7 september 2024
Dag och tid
Lördagar 13:00-14:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68003
Avgift
1 720 kr
Nyfiken på teater i olika former? Här använder vi vår fantasi och lekfullhet i teaterövningar och improvisationer och utforskar hur vi kan vi berätta historier med kroppen som utgångspunkt.

Om kursen

Innehåll och mål

Barnen använder sin egen fantasi och lekfullhet som kommer till uttryck i teaterövningar och improvisationer. Vi övar samarbete och utvecklar kroppsspråket och lär oss hur man kan använda kroppen som verktyg. Kursens mål är att skapa en rolig och trygg atmosfär genom de övningar vi gör och ge ett forum för att hitta nya vänner. 

Upplägg

Genom olika kreativa övningar och fysiska teaterlekar lär vi oss improvisera och utveckla de egna uttrycken. Vi arbetar med de sceniska möjligheterna och tränar fantasin, koncentrationen, socialt samspel samt hur man använder kroppen. Om gruppen vill kan terminen mynna ut i ett litet uppspel.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Johan Bark är frilansande regissör och teaterpedagog och jobbar både i Sverige och internationellt. Som pedagog använder han teater och scenkonst som ett medel för att inspirera unga att uttrycka sig, och att växa som individer. Han designar även ljusdesign och scenografi samt jobbar med enklare koreografi och akrobatik. Läs mer om Johan och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang