Teater 13-16 år - Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
13-16 år
Lärare
Therése Andersson Lewis
Startdatum
3 september 2024
Dag och tid
Tisdagar 17:20-18:50
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25601
Avgift
2 100 kr
Vill du fortsätta att utforska teaterns värld? Då är du välkommen till oss på denna fortsättningskurs där du får använda din fantasi och improvisationsförmåga.

Om kursen

Innehåll och mål

Genom olika övningar lär vi oss improvisera och utveckla de egna uttrycken. Vi arbetar med de sceniska möjligheterna och tränar fantasin. Vi jobbar med olika scener och i slutet av terminen blir det ett litet uppspel för föräldrar och vänner.

Upplägg

Ungdomarna använder sin egen fantasi och lekfullhet som kommer till uttryck i teaterövningar och improvisationer. Vi övar samarbete och utvecklar kroppsspråket. Kursens mål är att skapa en rolig och trygg atmosfär genom de övningar vi gör och ge ett forum för att hitta nya vänner.

Förkunskaper

Du bör ha gått två eller fler terminer teater tidigare.

Kursledare

Thérèse Andersson Lewis är musikalartist, skådespelare och regissör och sågs senast i Änglagård, Rain man och Så som i himmelen på Oscarsteatern. Hon har även medverkat i My Fair Lady, A Chorus Line, Saturday Night Fever, Grease och Figaros bröllop för att nämna några.

Lär mer om Thérèse och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang