Teater 13-16 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
13-16 år
Lärare
Tilde Andersson
Startdatum
17 juni 2024
Dag och tid
Mån-Tors 13:30-16:00
Antal tillfällen
4 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67869
Avgift
1 600 kr
Välkommen till teaterns underbara värld! Under denna sommarkurs övar vi på improvisation, kroppsspråk och det egna uttrycket.

Om kursen

Innehåll och mål

Vill du spela teater under sommarlovet? Nu har du möjlighet att prova på under fyra kurstillfällen! Deltagarna använder sin egen fantasi och vi utgår ifrån lekfullhet där vi kommer att prova på olika teaterformer såsom improvisation, rollspel mm. Vi kommer även arbeta med manus, antingen ett vi skriver ihop själva i gruppen eller ett redan färdigt.

Upplägg

Med fantasi och lekfullhet som ingång får du pröva olika teaterövningar och improvisationer. Vi övar samarbete och utvecklar kroppsspråket. Kursens mål är att skapa en rolig och trygg atmosfär för att lära sig teaterns grunder.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Tilde Andersson är utbildad på Calle Flygares Teaterskola och Royal Academy of Dramatic Arts i London. Hon studerade även teater på gymnasiet och vidare på folkhögskola. Som frilans jobbar hon inom film, tv, reklam, kortfilm och dans. Läs mer om Tilde och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

För dig som blir teaterbiten är möjligheterna på Kulturama många. En terminskurs i höst är ett naturligt nästa steg.

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Kursen kommer hållas måndag-torsdag, 17-20/6, med en kort paus i mitten, så ta gärna med en frukt.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang