Teater 10-13 år

Information

Nivå
Nybörjare plus
Ålder
10-13 år
Lärare
Erik Myrstrand
Startdatum
8 september 2024
Dag och tid
Söndagar 13:45-15:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67953
Avgift
1 920 kr
Använd din fantasi och improvisationsförmåga och inte minst, har kul tillsammans med andra!

Om kursen

Innehåll och mål

Genom olika övningar lär vi oss improvisera och utveckla de egna uttrycken. Vi arbetar med de sceniska möjligheterna och tränar fantasin, koncentrationen och om gruppen vill jobbar vi eventuellt med manus. Här står glädjen och skådespeleriet i fokus. 

Upplägg

Barnen använder sin egen fantasi och lekfullhet som kommer till uttryck i teaterövningar och improvisationer. Vi övar samarbete och utvecklar kroppsspråket. Kursens mål är att skapa en rolig och trygg atmosfär genom de övningar vi gör och ge ett forum för att hitta nya vänner. Om gruppen vill kan terminen avslutas med ett litet uppspel.

Förkunskaper

Alla är välkomna!  

Kursledare

Erik Myrstrand frilansar som skådespelare samtidigt som han vidareutbildar sig inom skådespeleri. Han har varit med i tv-produktioner, kortfilmer och teaterprojekt. Han har även tidigare jobbat som fritids- och förskolepedagog. Läs mer om Erik och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken. 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang