Stora Författarkursen

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Cecilia Alstermark
Startdatum
11 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:15-20:45
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
25598
Avgift
6 650 kr
Denna kurs är för dig som vill utveckla ditt skrivande och lära dig hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik!

Om kursen

Innehåll och Mål

Det finns många sätt att bygga en berättelse och arbeta med språkets rytmer och klanger. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre landskapet och rösten. I den här kursen får du utveckla ditt skrivande och lära dig mer om hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik – men också genom att skapa spännande karaktärer, fascinerande miljöer och en rapp dialog. Du kommer även få möjlighet att prova att skriva i olika genrer så som prosa och poesi. Vi bjuder också på en hel del knep och verktyg som hjälper dig att göra tid för skrivandet och förstå processen från idé och manus till publicering.

Kursen är för dig som precis börjat hitta till skrivandet, men också för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt berättande. Vi arbetar med eget textmaterial genom övningar. 

Upplägg

Under kursen varvas teori med skrivövningar och vi diskuterar och analyserar våra texter. Du kommer få hemuppgifter mellan vissa av tillfällena (uppgifter som är möjligt att hinna med även för den som har heltidsjobb). Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, med målet att du ska hitta och tydliggöra ditt eget språk, tematik och form. 

Förkunskaper

Kursen är för dig som precis börjat hitta till skrivandet, men också för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt berättande.

Kursledare

Cecilia Alstermark är författare, journalist och utbildad skrivpedagog. Hon har skrivit två diktböcker, en bilderbok samt medverkat i reportage- och faktaböcker. Cecilias ledord är kreativt, lustfyllt och prestigelöst. Läs mer om Cecilia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Kreativt skrivande, Reflekterande skrivande och Skriva manus för film och TV.   

Bra att veta 

Kursen har uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang