Stadsfotografering/Street photography

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Anna Neander
Startdatum
12 oktober 2024
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-15:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
67973
Avgift
2 220 kr
Lär dig fånga den urbana miljön och det liv som finns omkring oss samtidigt som du tränar din förmåga att se bilder som du annars kanske missar.

Om kursen

Innehåll och mål

Du lär dig under kursen att se saker du aldrig tänkt på tidigare, att utnyttja det befintliga ljuset och hitta de intressanta vinklarna. Berätta för andra eller bara dig själv om den bild du har av din stad, eller de platser du besöker när du är ute och reser.

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar. Kursen inleds och avslutas inomhus, däremellan är vi ute och fotograferar i olika typer av stadsmiljö. Vi spenderar mestadels av tiden utomhus. Kursen kommer hållas på Medborgarskolan Hagagatan 23A.

Förkunskaper

För att få ut det mesta möjliga av kursen är det bra om du känner dig bekant med begrepp som slutartid, bländare, ISO och brännvidd.

Kursledare

Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket. Läs mer om Anna och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tag med din digitala systemkamera till kursen. Materialkostnad kan tillkomma för eventuella bildutskrifter. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns flera olika kurser och utbildningar inom bla foto/film, teater, kommunikation, sång/musik och dans.

Bra att veta

Kursen kommer hållas lördag och söndag på Medborgarskolan Hagagatan 23A och  kommer startas respektive avslutas i teorisal. Det kommer vara en halvtimmes paus för lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang