Skriv för ditt liv – workshop i reflekterande skrivande

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Cecilia Alstermark
Startdatum
19 oktober 2024
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-14:45
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
67977
Avgift
1 650 kr
Vill du skriva helt prestationsfritt? Prova på att skriva för ökad självkännedom, personlig utveckling, läkning och kreativitet på vår workshop i reflekterande skrivande!

Om kursen

Innehåll och Mål

Längtar du efter att skriva helt prestationsfritt?
Under en helg får du prova på att skriva för ökad självkännedom, personlig utveckling, läkning och kreativitet. Du får guidade skrivövningar och behöver inte låta någon annan läsa dina texter. Mellan övningarna pratar vi om våra upplevelser av skrivandet. Forskning visar att det reflekterande och expressiva skrivandet har både psykiska och fysiska hälsoeffekter. Några av dem är starkare immunförsvar, bättre självkänsla och sömn, mindre oro och depressiva symtom samt minskad risk för utmattningssyndrom. Dessutom visar forskningen att även den som är ovan vid att skriva kan få goda effekter av det.

Upplägg

Denna kurs går över en helg vi blandar guidade skrivövningar med att prata om vårt skrivande.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Cecilia Alstermark är författare, skrivpedagog och har utbildat sig i reflekterande och terapeutiskt skrivande. Cecilias ledord är kreativt, lustfyllt och prestigelöst. Läs mer om Cecilia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - Grundkurs, Kreativt skrivande och Journalistiskt skrivande. 

Bra att veta 

Kursen går 19-20/10. Ta med dig papper och penna. Dator behövs inte.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang