Skriv ditt liv 55+

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 55+
Lärare
Johan Bergman Lindfors
Startdatum
19 september 2024
Dag och tid
Torsdagar 17:00-19:30
Antal tillfällen
7 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
25599
Avgift
2 850 kr
Älskar du att skriva och har något att berätta? Låt oss hjälpa dig att förvandla dina tankar och erfarenheter till en berättelse!

Om kursen

Innehåll och Mål

Drömmer du om att föreviga din livsberättelse för att dela med barn och barnbarn eller skriva autofiktion där du kan låta fantasin spela utifrån givna förutsättningar?

På denna kurs får du berättartekniska knep som gör din text läsbar och betydelsefull även för andra. Vi går igenom hur man samlar material, hur man minns allt och om vad som är väsentligt. Vi pratar om vilka berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer levande. Du får möjlighet att slipa och omarbeta din text tills du finner den röda tråden som binder samman din berättelse samtidigt som du får utforska din kreativitet, hur mycket av dig själv du vill dela och hur du balanserar sanning med fiktion.  

Upplägg

Du får hemuppgifter och vi läser och diskuterar varandras texter. De två första kurstillfällena ligger veckorna efter varandra, därefter går kursen varannan vecka så du hinner skriva emellan tillfällena. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002). Läs mer om Johan och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriva manus för TV och Film, Kreativt skrivande, Reflekterande skrivande och Kom igång och skriv.  

Bra att veta 

Ta med något att skriva på;  laptop eller penna och papper eller både och. Kursen går vecka 38, 39, 41, 43, 45, 47 och 49.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang