Skapa film i kortformat 10-13 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
10-13 år
Lärare
Kim Sundblad
Startdatum
17 juni 2024
Dag och tid
Mån-Tors 10:00-12:30
Antal tillfällen
4 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67862
Avgift
1 600 kr
Vill du lära dig skapa filmer för exempelvis Youtube? På denna kurs får du lära dig att göra kortfilm med mobilen; från idé till klippning!

Om kursen

Innehåll och Mål

Idag är det många som vill skapa sig en profil på till exempel Youtube. I denna kurs kommer du lära dig hantverket bakom att göra film i kortformat och att skapa innehåll som sticker ut i mängden. På denna kurs riktar vi in oss på innehåll, idéer och manus, vi går igenom hur du filmar och klipper för att det ska bli så proffsigt som möjligt. Du kommer även vara med och skådespela.

Du kommer själv få skapa en film, från idé till resultat. Denna kurs i filmskapande, inriktat på kortfilmsformat, ger dig en bra start samtidigt som du får lära dig hur din film blir proffsigare. Arbetet kommer göras i grupper och resultatet kommer vi titta på vid kursens slut. Du får vägledning under arbetets gång och värdefulla lärdomar om bland annat manus, humor, foto och redigering.

Upplägg

Den här kursen kommer lägga fokus på grundläggande kunskaper för att skapa korta filmer; dvs innehåll, idé, manus, upplägg, klippning mm.   

Filmning kommer ske på era egna mobiltelefoner, så det är bra att ni inför kursen har utrymme på era mobiltelefoner. Redigering sker på skolans datorer, så det är också bra om ni är bekanta med överföring av material från mobil till dator. Men ni kommer också få hjälp av kursledaren.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Kim Sundblad har filmat sedan 2005 och jobbat sedan 2013 inom film- och TV-produktion. Han har erfarenhet av de flesta typer av produktioner, såsom långfilm, kortfilm, reklam, dokumentär och musikvideos. Han har även jobbat med flera av Sveriges största TV-produktioner. Han har gjort många egna filmproduktioner i olika format där han skrivit manus, regisserat, fotat och redigerat. Läs mer om Kim och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

Kulturama har ett brett utbud av teater- och filmskådespelerikurser för alla åldrar. Vi kan även erbjuda kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Kursen kommer hållas måndag-torsdag med en kort paus i mitten, så ta gärna med en frukt. Vi filmar med egna mobiler under kurstillfällena så se till att det finns ledigt utrymme på era mobiltelefoner innan kursen och ta gärna med laddare! Redigering sker på skolans datorer, så det är också bra om ni är bekanta med överföring av material från mobil till dator. Men ni kommer också få hjälp av kursledaren.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang