Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Sång - Kulning - Workshop

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
29 Augusti 2020
Dag och tid
Lördag 10:00-15:00
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 400 kr
Kulning är en speciell röstteknik som använts traditionellt för att höras långväga när man vallar djur och behöver kommunicera. Här kombinerar vi med vallåtar, och undersöker röstens möjligheter inom Folksång.

Om kursen

Innehåll och mål

Välkommen till en kursdag där din unika röst står i centrum. Vi kular tillsammans, i mindre grupper och även solistiskt om man vill. Fokus läggs på den speciella roptekniken som får rösten att ljuda starkt i ett kraftfullt uttryck. Vi går igenom konkreta övningar och några vallåtsmelodier för att var och en av kursdeltagarna sedan ska kunna fortsätta öva, utforska och praktisera kulning på egen hand. Du lär dig baserat på gehörsinlärning, inga noter eller textblad används, det är lyssna —> härma som gäller.

Ta gärna med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs, bara lust till att kula.

Kursledare

Karin Ericsson Back är född och uppvuxen i Rättvik. Hon är yrkesverksam sångerska och folkmusiker och har hela världen som arbetsplats. Med en gedigen musiker- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har hon byggt upp en bred plattform där hon arbetar mångfacetterat med scenframträdanden, musikkomposition och kördirigering.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial 

Du lär dig baserat på gehörsinlärning, inga noter eller textblad används, det är lyssna —> härma som gäller.

Ta gärna med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

Utvecklingsmöjligheter

Den speciella röstteknik som används vid kulning kan kombineras med sång i alla möjliga sammanhang. Hos oss kan du gå kurser i allt från Folksång till R&B eller Opera.   

Bra att veta

 Det här är en intensiv introduktion till Kulning.

 

Kontakt

Kontaktperson

Kulturama1 010-1576305

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang